ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΛΛΑΔΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Κορωνοϊός: Δυναμωτικές “ενέσεις” στο ΕΣΥ για την επιδημία – Τι γίνεται με το Λοιμωδών

Ο Υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης για τον Covid-19, ανέφερε ότι υπάρχει σε εξέλιξη σχέδιο για τη λειτουργία νοσοκομείων αποκλειστικά για τον κορωνοϊό. Προς το παρόν 2.156 κλίνες έχουν δεσμευτεί αποκλειστικά για να δεχθούν ήπια και μέτρια περιστατικά του ιού και 180 κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΦ αποκλειστικά για τη νοσηλεία σοβαρών κρουσμάτων. Στο σχεδιασμό προβλέπεται και η λειτουργία νέων ΜΕΘ, καθώς και απλών κλινών για τον κορωνοϊό.
«Οι κλίνες ΜΕΘ που αναπτύσσουμε είναι ήδη λειτουργούσες, αλλά και κρεβάτια που παρέμεναν κλειστά τα τελευταία χρόνια, ενώ υπάρχει σχεδιασμός για να ανοίξουν ακόμη περισσότερα», σημείωσε. Σύμφωνα με τον κ. Κοντοζαμάνη, τις επόμενες αλλάζει το σχέδιο εφημέρευσης για τα νοσοκομεία της Αθήνας. Ολόκληρα τα Νοσοκομεία Σωτηρία και Παμμακάριστος, θα είναι αποκλειστικά νοσοκομεία κορωνοϊού, καθώς και μια πτέρυγα του Νοσοκομείου Αγ. Βαρβάρα, με 56 κλίνες. Το ίδιο σχεδιάζεται και για τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.
Επιπλέον, 6 Κέντρα Υγείας στην Αττική και άλλα στην υπόλοιπη Ελλάδα θα υποδέχονται ύποπτα περιστατικά για την αντιμετώπισή τους σε πρωτοβάθμιο επίπεδο, ώστε να αποσυμφορηθούν τα Νοσοκομεία.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button