ΕΙΔΗΣΕΙΣΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Δήμος Χαϊδαρίου – Κορωνοϊός: Νέα δομή υποστήριξης – “Μείνετε σπίτι, είμαστε εδώ για σας”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Δήμος Χαϊδαρίου - Κορωνοϊός: Νέα δομή υποστήριξης - "Μείνετε σπίτι, είμαστε εδώ για σας" 1Με σύνθημα «Μένουμε Σπίτι – Κανένας δεν είναι μόνος του στο Χαϊδάρι», ξεκίνησε στον Δήμο Χαϊδαρίου η ειδική δομή υποστήριξης των ευπαθών ομάδων κατοίκων και των πολιτών που βρίσκονται σε απομόνωση για την πρόληψη διάδοσης του κορωνοϊού.

Η νέα δομή του Δήμου, που είναι αναβάθμιση του Γραφείου Δημότη και της Κοινωνικής Υπηρεσίας για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που υπάρχουν στην τοπική κοινωνία, περιλαμβάνει:

  • Τηλέφωνα επικοινωνίας για κάθε κάτοικο του Χαϊδαρίου που χρειάζεται ενημέρωση, ψυχολογική υποστήριξη, μεταφορά φαρμάκων ή ειδών πρώτης ανάγκης στο σπίτι.

Γραφείο Δημότη: 213 2047300

Βοήθεια στο Σπίτι 213 2047266, 213 2047267

Ψυχολογική υποστήριξη 213 2047251

Τηλεφωνικό κέντρο Δήμου 213 2047200

  • Διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για τους ίδιους σκοπούς.

[email protected],

[email protected],

  • Κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους οι οποίοι επικοινωνούν με τους κατοίκους και αξιολογούν όλα τα αιτήματα.
  • Καταγραφή των κατοίκων του δήμου που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν
  • Εξυπηρέτηση για θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης στους κατοίκους που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν.
  • Δωρεάν προσφορά φαρμακευτικής περίθαλψης και ειδών πρώτης ανάγκης στους κατοίκους  που είναι άποροι και οικονομικά αδύναμοι.
  • Διεκπεραίωση αιτημάτων κατοίκων που αδυνατούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν για τα πάσης φύσεως πιστοποιητικά που εκδίδονται μέσω ΚΕΠ
  • Καταγραφή και αξιοποίηση εθελοντών.
  • Αντιμετώπιση κάθε άλλης έκτακτης ανάγκης που θα προκύψει όσο ισχύουν τα μέτρα πρόληψης της διάδοσης του κορωνοϊού.

Ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Βαγγέλης Ντηνιακός δήλωσε για την έναρξη των νέων λειτουργιών: «Μένουμε σπίτι για να κερδίσουμε την μεγάλη μάχη που δίνει η κοινωνία μας. Σε αυτή τη μάχη κανένας δεν είναι μόνος του στο Χαϊδάρι. Ο Δήμος Χαϊδαρίου θα ανταποκριθεί σε κάθε πραγματική ανάγκη συμπολίτη μας για επικοινωνία, ψυχολογική υποστήριξη, εξυπηρέτηση στο σπίτι. Μέσα στην αναγκαστική κοινωνική αποστασιοποίηση γίνεται ακόμη σημαντικότερη η κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή. Μείνετε σπίτι – είμαστε εδώ για σας».

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button