ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Τάκης Διαμαντόπουλος – Ένας νέος επιχειρηματίας στο στίβο της Β΄ Αθηνών

 

Η μεταπολίτευση είχε δυο καλές πλευρές και μια κακή. Το μεγάλο και σημαντικό καλό είναι ότι εδραιώθηκε η Δημοκρατία στη χώρα και έφερε στο προσκήνιο πολιτικά πρόσωπα από όλες τις κοινωνικές τάξεις. Το κακό στην όλη πορεία των πέντε δεκαετιών είναι ο εκτροχιασμός από την διαφάνεια, η έλλειψη αποτελεσματικών πατριωτικών πολιτικών και -γενικά- η αναξιοπιστία της πολιτικής. Σε ένα πολύ δύσκολο οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον, υπάρχουν φωνές και παρουσίες που μπορούν να δώσουν ένα άλλο χρώμα και μια άλλη διάσταση στην πολιτική ζωή. 

Ο επιχειρηματίας Τάκης Διαμαντόπουλος, που θα δοκιμάσει στις ερχόμενες εκλογές τις δυνάμεις του στην Β’ Αθηνών με την Ένωση Κεντρώων, αποτελεί ένα μικρό, αλλά ελπιδοφόρο παράδειγμα. Νέος, γεννημένος το 1974 στην Αθήνα, δούλεψε πολύ σκληρά για να φθάσει στην απέναντι πλευρά και να είναι σήμερα ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας στο χώρο της εστίασης. Με γνώσεις στον τομέα του περιβάλλοντος, αφού έχει αποφοιτήσει από δημόσιο ΙΕΚ με σπουδές στην “τεχνική ρύπανση και αντιρρύπανση”. Όπως μάς λέει, “φιλοδοξεί να συμβάλλει με τις δυνάμεις του, σε μια καλύτερη Αθήνα, σε μια καλύτερη περιφέρεια σε μια καλύτερη χώρα, σε μια καλύτερη και πιο δίκαιη κοινωνία. Η διάθεση υπάρχει, ο αγώνας θα δοθεί έντιμα και καθαρά και το αποτέλεσμα θα κρίνει όλα τα προηγούμενα.”  

Τάκης Διαμαντόπουλος - Ένας νέος επιχειρηματίας στο στίβο της Β΄ Αθηνών 1

Ο Τάκης Διαμαντόπουλος μίλησε στο “Χαϊδάρι Σήμερα” για την απόφασή του να είναι υποψήφιος με την Ένωση Κεντρώων και τον Βασίλη Λεβέντη.

– Ποιος είναι ο λόγος κ. Διαμαντόπουλε που ασχολείστε με την πολιτική σε μια εποχή που το πολιτικό σύστημα έχει απαξιωθεί;

Θα συμφωνήσω με την παρατήρησή σας, αλλά για να αλλάξεις κάποια πράγματα πρέπει να ασχοληθείς με τα κοινά. Πήρα την απόφαση να θέσω υποψηφιότητα με την Ένωση Κεντρώων στη Β΄ Αθήνας, με ένα κόμμα που δεν ευθύνεται για την χρεοκοπία της χώρας και την κατάντια της οικονομίας. Το κόμμα μας έχει καθαρές θέσεις για την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας, για την ανάπτυξη, για την ανεργία για τα μεγάλα θέματα της κοινωνίας. Εγώ ως νέος άνθρωπος και επιχειρηματίας θέλω να βάλω το δικό μου λιθαράκι στην προσπάθεια της χώρας να βγει από το τούνελ της οικονομικής στενότητας και λιτότητας. 

Ποιο θα είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνετε, εφόσον εκλεγείτε στις ερχόμενες εκλογές;

ΑΠ. Αυτό που με τρομάζει είναι η ανεργία και ειδικότερα, η ανεργία στους νέους. Την επόμενη των εκλογών δεσμεύομαι ότι θα κάνω συγκεκριμένες προτάσεις επεξεργασμένες για να μειωθεί η ανεργία των νέων και να επιστρέψουν τα παιδιά μας από το εξωτερικό. Δεν είναι δυνατόν να προχωρήσει μια χώρα, όταν το καλύτερο έμψυχο επιστημονικό δυναμικό της βρίσκεται στο εξωτερικό. Πάση θυσία πρέπει να βρούμε λύσεις και θα είμαι στην πρώτη γραμμή για να επιτύχουμε αυτό το δύσκολο εγχείρημα. 

Το κόμμα σας στις δημοσκοπήσεις δεν έχει ποσοστά που οδηγούν στην Βουλή. Τι εκτιμάτε;

Οι δημοσκοπήσεις κάνουν την δουλειά τους και δίνουν την εικόνα της στιγμής. Παίζονται παιχνίδια και οι έρευνες που γίνονται απέχουν πολύ από την πραγματικότητα. Εμείς έχουμε προτείνει να συσταθεί μια ανεξάρτητη αρχή και το ΕΣΡ με ομάδα επιστημόνων να ελέγχει τα ευρήματα πριν αυτά δοθούν στην δημοσιότητα. Πάντως θέλω να σας πω, από αντίληψη που έχω αποκτήσει με την κοινωνία, ότι η Ένωση Κεντρώων θα είναι η ευχάριστη έκπληξη των εκλογών. Λίγο υπομονή. 

Για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων ποια είναι η θέση σας;

Είμαστε το κόμμα που από την πρώτη στιγμή πήραμε υπεύθυνη θέση: Να μην παραχωρηθεί το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια. Θα είναι έγκλημα αν δώσουμε την ιστορία μας και τον πολιτισμό μας που μετρά 4 χιλιάδες χρόνια. Τα προβλήματα για την χώρα μας θα αρχίσουν μετά την παράδοση του ονόματος. Θα φέρουν ακέραια την ευθύνη όλοι οι βουλευτές που θα υπερψηφίσουν την κατάπτυστη συμφωνία. 

 

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button