ΕΙΔΗΣΕΙΣΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Συνεδριάζει το “κρυφό σχολειό” για το μέλλον της Δημοτικής Βιβλιοθήκης

Την Τρίτη 27/4 θα γίνει έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από αίτημα των 18 Δημοτικών Συμβούλων της αντιπολίτευσης, με θέμα την ματαίωση του διαγωνισμού εκμίσθωσης καφετέριας σε τμήμα του κηρίου όπου στεγάζεται η Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Το “Χαϊδάρι Σήμερα” πιστεύει ότι η συνεδρίαση αυτή, όπως και όλες οι άλλες φυσικά, πρέπει να γίνει δημόσια. Δηλαδή να μεταδοθεί ζωντανά η τηλε-συνεδρίαση, ώστε να μπορεί να την παρακολουθήσει όποιος το επιθυμεί. Στην προκειμένη περίπτωση, έχουν το δικαίωμα να ακούσουν τα επιχειρήματα των δύο πλευρών τα 6.500 μέλη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χαϊδαρίου -και μόνο φυσικά.

Είναι μια απλή τεχνικά διαδικασία. Το “Χαϊδάρι Σήμερα” διατίθεται να παρουσιάσει τη συνεδρίαση μέσα από τις ηλεκτρονικές σελίδες του. Επαναλαμβάνουμε -για να μην θεωρήσει κανείς ότι επιδιώκουμε κάποιο ειδικό προνόμιο- ότι αυτό μπορεί να γίνει και από τη σελίδα του Δήμου Χαϊδαρίου. (Βλέπε Ζωντανή μετάδοση Δημοτικών Συμβουλίων Χαϊδαρίου – Γιατί όχι;)

Είναι απολύτως απαράδεκτο να γίνονται εν κρυπτώ εδώ και ένα χρόνο οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Επιτέλους, σε δημοκρατική κοινωνία ζούμε και σε εποχή που η τεχνολογία παρέχει πλήθος δυνατοτήτων, που μπήκαν στην υπηρεσία της ανθρωπότητας τώρα που τις χρειάστηκε! Δεν είναι δυνατό να βιώνουμε στο Χαϊδάρι κάτι σαν το “κρυφό σχολειό”, την ώρα μάλιστα που πλήθος Δήμων παρέχουν στους δημότες του τη δυνατότητα να ενημερώνονται για τα θέματα της πόλης και της ζωής τους απρόσκοπτα και δημοκρατικά. Η πανδημία και τα προστατευτικά μέτρα δεν επιτρέπεται να γίνονται αιτία για την περιστολή της δημοκρατίας και εμπόδιο στο δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης.

Είναι πολύ λυπηρό που χρειάζεται να επιστρατεύει κανένας επιχειρήματα για ένα τόσο αυτονόητο δικαίωμα και μάλιστα απέναντι σε μία δημοτική αρχή που αποτελείται από νέους ανθρώπους, που προεκλογικά διακήρυξαν “διαφάνεια και τεχνολογία” στον Δήμο. Οι ίδιοι οι διοικούντες τον Δήμο πρέπει να προστατεύσουν τον εαυτό τους από κάθε υποψία ότι προτιμούν τις “κλειστές” διαδικασίες.

Εμείς θα προσπαθήσουμε να μεταδώσουμε τη συνεδρίαση, ακόμη και χωρίς την συναίνεση της διοίκησης του Δήμου, αν τελικά δεν πρυτανεύσει η λογική. Και θα το κάνουμε σε κάθε συνεδρίαση στο εξής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ: Για βιβλία μιλάμε, διάβολε…! Πού αλλού στον πλανήτη τα σκεπάζουν με νάιλον για τη βροχή, μέσα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη; // Η αντιπολίτευση επιδιώκει ακύρωση του διαγωνισμού για καφετέρια στη Δημοτική Βιβλιοθήκη // Δήμος Χαϊδαρίου: Νοικιάζουμε κυλικείο, όχι καφετέρια στη Δημοτική Βιβλιοθήκη // Ανάπτυξη για τη Βιβλιοθήκη μας, όχι στραγγαλισμός – Από καφετέριες φτάνει πια! // “Κάτω τα χέρια από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη”

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button