ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζωντανή μετάδοση Δημοτικών Συμβουλίων Χαϊδαρίου – Γιατί όχι;

Με δώδεκα θέματα στην ημερήσια διάταξη ξεκίνησε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Παρασκευής 26 Φεβρουαρίου, η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Στην έναρξή της, κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων προς τη διοίκηση, ο Μιχάλης Σελέκος ρώτησε για ποιο λόγο δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου να μεταδίδονται διαδικτυακά, για να μπορούν να τις παρακολουθούν οι δημότες. Ακόμα ζήτησε να μάθει για ποιο λόγο δεν έχουν δοθεί κωδικοί στο «Χαϊδάρι Σήμερα», προκειμένου να παρακολουθεί τις συνεδριάσεις που αυτό το διάστημα γίνονται με τηλεδιάσκεψη, κάτι που θα το βοηθήσει στην υλοποίηση των ρεπορτάζ.

Τόσο ο δήμαρχος, Βαγγέλης Ντηνιακός, όσο και ο πρόεδρος του Σώματος, Παναγιώτης Τσατσαρώνης, δεν πήραν θέση.

Επειδή το θέμα μπήκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, πρέπει να πούμε ότι στέλεχος της Δημοτικής αρχής ήρθε κατά το προηγούμενο διάστημα σε επαφή με την εφημερίδα μας, διερευνώντας τη δυνατότητα της ζωντανής μετάδοσης των Δημοτικών Συμβουλίων. Ενημερώσαμε ότι η τεχνική δυνατότητα υπάρχει. Προτείναμε είτε την δωρεάν μετάδοση, αν δεν υπάρχει δημοσιογραφική κάλυψη και τεχνική παρακολούθηση από μέρους μας, είτε με αντίτιμο ανά συνεδρίαση, αν γίνονται με πληρέστερο τρόπο και δημοσιογραφική επιμέλεια οι μεταδόσεις. Προτείναμε να μεταδοθεί δοκιμαστικά και δωρεάν το Συμβούλιο της 26 Φεβρουαρίου με “πλήρες πακέτο” για να δουν όλες οι πλευρές και η πόλη μια συνεδρίαση live και να αποκτήσουν γνώμη.

Γνωρίζουμε μέχρις αυτό το σημείο.

Σε αρκετούς Δήμους οι δημότες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν ζωντανά τα Δημοτικά Συμβούλια. Κάποιοι τα μετέδιδαν και πριν την καραντίνα και τους περιορισμούς που αυτή επιβάλλει. Στις μέρες μας, που δεν υπάρχει η δυνατότητα της φυσικής παρουσίας στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, αυτό γίνεται πιο επιτακτικό. Είναι ένα δημοκρατικό δικαίωμα του δημότη, που πρέπει να γίνεται σεβαστό. Είναι και θέμα διαφάνειας της διαδικασίας. Για να μην νομίσει κανένας ότι επιδιώκουμε κάποιο αποκλειστικό προνόμιο, λέμε ότι αυτή η μετάδοση θα μπορούσε να γίνει και από ηλεκτρονική σελίδα του Δήμου.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button