ΕΙΔΗΣΕΙΣΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Δήμος Χαϊδαρίου: Νοικιάζουμε κυλικείο, όχι καφετέρια στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

Το “Χαϊδάρι Σήμερα” ζήτησε τη θέση της διοίκησης του Δήμου για την προκήρυξη διαγωνισμού ενοικίασης χώρου για καφέ δίπλα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη. Από τον αντιδήμαρχο Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών, Γιώργο Αργυρόπουλο, πήραμε την παρακάτω τοποθέτηση:

Η λειτουργία κυλικείου σε χώρο διπλανό και ανεξάρτητο από την Δημοτική Βιβλιοθήκη Χαϊδαρίου έχει εγκριθεί  από το Δημοτικό Συμβούλιο και κατά την σχετική συζήτηση είχε διευκρινιστεί ότι από την λειτουργία δεν θα δημιουργηθεί καμία ενόχληση στην Βιβλιοθήκη. Τίποτε δεν έχει αλλάξει σε αυτό τον σχεδιασμό. Αντίθετα, μάλιστα, έχει εισακουσθεί η επισήμανση που είχε γίνει στο Δ.Σ. να μην επιτρέπεται στους επισκέπτες  να φέρνουν  μέσα στην Βιβλιοθήκη καφέδες ή τρόφιμα. Γι’ αυτόν τον λόγο το κατάστημα δεν δημοπρατείται ως «κυλικείο», το οποίο θα σερβίριζε προϊόντα εντός του χώρου τον οποίο εξυπηρετεί, αλλά ως «κατάστημα χώρου καφέ» με ένα μικρό αριθμό τραπεζοκαθισμάτων. Ώστε οι κάτοικοι να πίνουν τον καφέ τους σε ένα διάλειμμα που κάνουν εκτός της Βιβλιοθήκης. Από την λειτουργία αυτού του μικρού χώρου δεν θα διευκολυνθούν μόνον οι επισκέπτες  της Βιβλιοθήκης, αλλά θα αναζωογονηθεί συνολικά η Πλατεία Δημοκρατίας, στο κεντρικότερο σημείο της πόλης μας. Πρόκειται λοιπόν για μια παρέμβαση που κάνει τον Δημόσιο χώρο περισσότερο λειτουργικό και περισσότερο φιλικό για όλους τους επισκέπτες του. Είμαστε βέβαιοι ότι αυτό γίνεται αντιληπτό από κάθε καλόπιστο συμπολίτη μας!

ΣΧΟΛΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ

  1. Περί κυλικείου ή καφετέριας. Ο Κώστας Ασπρογέρακας, ο οποίος είχε υπερψηφίσει στο Δημοτικό Συμβούλιο την πρώτη εκδοχή, δηλαδή αυτή του “κυλικείου”, έγραψε εχτές σε επιστολή του στην εφημερίδα μας: “Το θέμα ήλθε με τον τίτλο “κυλικείο”. Δεν θεωρώ ότι είναι έγκλημα καθοσιώσεως, να μπορεί κάποιος επισκέπτης της να προμηθευτεί ένα καφέ απ΄ το κυλικείο. Η δημοπρασία όμως, που προκήρυξε η Οικονομική Επιτροπή, τελείως αντίθετα, ομιλεί για κατάστημα χώρου καφέ – παρασκευαστήριο – λάντζα – βοηθητικούς χώρους – αποθήκες – τραπεζοκαθίσματα, εμβαδού 200 μ2 περίπου”.
  2. Αυτό που θεώρησε η δημοτική αρχή ως χρήζον άμεσης επίλυσης στη Δημοτική Βιβλιοθήκη είναι ο καφές. Όχι ότι η στέγη της είναι τρύπια.
  3. Η Βιβλιοθήκη χρειάζεται ανάπτυξη δραστηριοτήτων (παιδικό αναγνωστήριο, αίθουσα ηλεκτρονικών υπολογιστών, προβολών). Εδώ ένα σκαρίφημα του προς ενοικίαση τμήματος, γύρω από τη Βιβλιοθήκη. Περιλαμβάνονται οι χώροι με έντονο περίγραμμα (αριστερά και πάνω), καθώς και οι χώροι με τα τραπεζάκια, μπροστά:
Δήμος Χαϊδαρίου: Νοικιάζουμε κυλικείο, όχι καφετέρια στη Δημοτική Βιβλιοθήκη 3

ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ: Για βιβλία μιλάμε, διάβολε…! Πού αλλού στον πλανήτη τα σκεπάζουν με νάιλον για τη βροχή, μέσα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη;

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button