ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑΔΗΜΟΤΙΚΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η αντιπολίτευση επιδιώκει ακύρωση του διαγωνισμού για καφετέρια στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

Γραπτό αίτημα για έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου έστειλε η “Λαϊκή Συσπείρωση Χαϊδαρίου” προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτη Τσατσαρώνη, με μοναδικό θέμα την αποτροπή της εκμίσθωσης τμήματος της πρώην καφετέριας “Αίθριο” σε ιδιώτη, αντί για επέκταση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, μέχρι αυτή την ώρα, το ίδιο αίτημα έχουν υποβάλει η παράταξη του Κώστα Ασπρογέρακα και οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Θεοτοκάς και Ελευθερία Τοκατλίδη, δώδεκα δηλαδή στον αριθμό. Αναμένεται το ίδιο να κάνουν και οι υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Για τη διεξαγωγή της έκτακτης συνεδρίασης απαιτούνται υπογραφές από το 1/3 των μελών του Σώματος, δηλαδή από 11 δημοτικούς συμβούλους. Σε αυτή την περίπτωση ο πρόεδρος του Δ.Σ είναι υποχρεωμένος μέσα σε έξι ημερολογιακές ημέρες να καλέσει όλα τα μέλη σε συνεδρίαση.

“Ανώτερο όργανο από την Οικονομική Επιτροπή το Δημοτικό Συμβούλιο”

«Το Δημοτικό Συμβούλιο, ως ανώτερο αυτοδιοικητικό όργανο, έχει τη δυνατότητα να ακυρώσει την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου για το θέμα αυτό», δήλωσε στο “Χαϊδάρι Σήμερα” ο Μιχάλης Σελέκος.

Αξίζει να αναφερθεί πως η παράταξη της διοίκησης διαθέτει 15 έδρες και η συνολικά αντιπολίτευση 18.

Θυμίζουμε πως ο πλειοδοτικός διαγωνισμός για την εκμίσθωση του συγκεκριμένου ακινήτου έχει προγραμματιστεί για το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης, 29 Απριλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες μας φορείς της πόλης ετοιμάζουν κινητοποιήσεις για εκείνη την ημέρα.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button