ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Μετάγγιση” από το Κέντρο Υγείας Χαϊδαρίου στο πρώην Λοιμωδών

Σε αναδιάταξη δυνάμεων προχωρά το Υπουργείο Υγείας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, με βασικό στόχο την ανάπτυξη περισσότερων κλινών για την υποδοχή περιστατικών της ασθένειας που χρήζουν νοσηλείας. Μία από τις νέες προσθήκες στο “οπλοστάσιο” είναι το Νοσοκομείο Αγία Βαρβάρα, πρώην Λοιμωδών, με 50 διαθέσιμα κρεβάτια για ασθενείς με μέτριας έντασης συμπτώματα από την ασθένεια covid-19. Εδώ εμπλέκεται και το Κέντρο Υγείας Χαϊδαρίου.  

Το “Χαϊδάρι Σήμερα” επικοινώνησε με τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας Χαϊδαρίου, Ιωάννη Μπουλταδάκη για να μας πει πώς δραστηριοποιείται η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης. Το νέο είναι ότι στελέχη της δομής της πόλης μας κατευθύνονται προς το “Αγία Βαρβάρα”, όπου ενεργοποιήθηκαν δύο παθολογικές κλινικές, με απόφαση της η 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου. 

Συγκεκριμένα, υπάρχει ήδη απόφαση για έναν μικροβιολόγο και δύο παρασκευαστές, ενώ σχεδιάζεται και η μεταφορά δύο παθολόγων. 

Σε ερώτησή μας αν το Κέντρο Υγείας Χαϊδαρίου διαθέτει υγειονομικό εξοπλισμό κατάλληλο για την αντιμετώπιση περιστατικών SARS-CoV-2, η απάντηση ήταν αρνητική. 

Αυτή τη στιγμή το Κέντρο ικανοποιεί ανάγκες συνταγογράφησης με ραντεβού που ήταν κλεισμένα, ενώ βρίσκεται σε ισχύ και η “άυλη” συνταγογράφηση στο Σύστημα της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης (σύμφωνα με τη νέα διαδικασία, για όσους πολίτες έχουν επιλέξει ότι επιθυμούν άυλη συνταγογράφηση, κατά τη συνταγογράφησή τους από τον ιατρό δεν απαιτείται εκτύπωση της συνταγής φαρμάκων, αλλά δίνεται η δυνατότητα ηλεκτρονικής παραλαβής της συνταγής τους μέσω μηνύματος στο κινητό τους  τηλέφωνο (sms) ή/και στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο τους).

Ρωτήσαμε τον κ. Μπουλταδάκη ποια είναι η γνώμη του για την άποψη που υποστηρίζει ότι θα έπρεπε να είναι ενεργότερη η εμπλοκή της πρωτοβάθμιας υγείας στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Μας απάντησε περισσότερα τεστ θα είχαν νόημα από πλευράς στατιστικών δεδομένων. Στα ελαφρά περιστατικά δεν έχει νόημα το τεστ, ενώ τα πιο βαριά χρειάζονται νοσηλεία σε νοσοκομείο.

Στην περιοχή μας αναπτύσσονται κλίνες στο πρώην Λοιμωδών και το νοσοκομείο Attica στο Θριάσιο, μας είπε ο συνομιλητής μας. 

ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

https://xaidarisimera.gr/kyprios-pneymonologos-quot-ayti-einai-i-simasia-ton-iatreion-covid-se-kathe-poli-quot-2/

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button