ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Το Νοσοκομείο Αγία Βαρβάρα στη μάχη εναντίον του Κορωνοϊού – Θαύμα για τα δεδομένα του ΕΣΥ!

Μέσα σε λίγες μέρες, ανασκευάστηκε ένα από τα κεντρικά κτίρια του Νοσοκομείου Αγία Βαρβάρα, προκειμένου να παραδοθεί το ΕΣΥ, αποκλειστικά για νοσηλεία ήπιων και μέτριων περιστατικών κορωνοϊού. Η επαναφορά σε λειτουργία του Νοσοκομείου Αγία Βαρβάρα -πρώην Λοιμωδών- έχει προταθεί σαν απαραίτητη προϋπόθεση για την ανακούφιση του Αττικού Νοσοκομείου από το βάρος που θα κληθεί να σηκώσει, ως νοσοκομείο αναφοράς της ασθένειας covid-19.

Σύμφωνα με το piraeuspress.gr, η ανακαίνιση και ο εξοπλισμός ολοκληρώθηκε σε περίπου 20 μέρες, γεγονός που αποτελεί εξαιρετική επίδοση για τα δεδομένα του ΕΣΥ. Το Σάββατο 22 Μαρτίου τελέστηκε Αγιασμός από τον εφημέριο του Ναού του νοσοκομείου, π. Στέφανο, σε μικρό κύκλο, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση περί συναθροίσεων λιγότερων των 10 ατόμων. Διοικήτρια είναι η κ. Φωτεινή Βρύνα.

Το Νοσοκομείο Αγία Βαρβάρα στη μάχη εναντίον του Κορωνοϊού – Θαύμα για τα δεδομένα του ΕΣΥ! 3
Από την τελετή του Αγιασμού.

Είναι έτοιμες 49 κλίνες, οι 2 εκ των οποίων αποτελούν κλίνες μονάδας αυξημένης φροντίδας. Το Νοσοκομείο, που είχε κλείσει το 2013, επαναστελεχώθηκε με έμπειρο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από νοσοκομεία της 2ης ΥΠΕ.

Το Νοσοκομείο Αγία Βαρβάρα στη μάχη εναντίον του Κορωνοϊού – Θαύμα για τα δεδομένα του ΕΣΥ! 5

Να σημειωθεί πάντως πως στο συγκεκριμένο νοσοκομείο θα νοσηλευθούν μόνο όσοι δεν είναι σε σοβαρή κατάσταση, αφού τα περιστατικά που παρουσιάζουν βαριά συμπτωματολογία χρειάζονται Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Φωτό piraeuspress.gr

ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Εξοπλίζεται το Νοσοκομείο Αγία Βαρβάρα – Έτοιμο να ανοίξει για νοσούντες από τον κορωνοϊό

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button