ΑΠΟΨΕΙΣΑΡΘΡΑ

«Όραμα για το Χαϊδάρι είναι…»

γράφει η Αθανασία Μυγδάκη

Αγαπητοί συντελεστές του «Χαϊδάρι Σήμερα»,  

Είμαστε σε μια περίοδο που διαμορφώνεται το πολιτικό σκηνικό για τη διεκδίκηση της μελλοντικής διοίκησης της πόλης μας. Με αφορμή αυτό θα ήθελα για μια ακόμη φορά να διατυπώσω δημόσια τις σκέψεις μου. Απευθύνομαι όχι μόνο στους κατοίκους της, αλλά και σε όλους όσους εμπλέκονται σε αυτό το σκηνικό ανεξαρτήτως του ρόλου αλλά και του συνδυασμού που υπηρετούν. 

«Όραμα για την πόλη είναι…»

Τα προβλήματα στη λειτουργία της πόλης μας, όπως τα βιώνει ο κάθε πολίτης που ζει και περπατά σε αυτή, είναι μια πραγματικότητα που δυσκολεύει τη ζωή όλων μας. 

Όμως η συγκοινωνία, οι παιδικές χαρές, οι αθλητικοί χώροι, η καθαριότητα της πόλης είναι αποκατάσταση, δεν είναι  όραμα για την πόλη. Είναι αποκατάσταση της λειτουργίας της… 

Όραμα είναι να περπατάς σε φαρδιά πεζοδρόμια και σε πεζόδρομους. 

Να περπατάς σε μη κατειλημμένα πεζοδρόμια είναι το αυτονόητο, ακόμη και για την ετοιμολογία της λέξης. Είναι αποτέλεσμα της λειτουργίας του μηχανισμού των υπηρεσιών του δήμου και της τροχαίας. 

Το να έχεις λεωφορεία να πας στη δουλειά σου είναι αυτονόητο. 

Όραμα είναι να μπορείς να κινηθείς στην πόλη σου χωρίς το αυτοκίνητό σου. Και αν είναι απαραίτητο να το χρησιμοποιήσεις, να έχεις τους χώρους να το σταθμεύσεις, να κινηθείς  με το ποδήλατο, να περπατήσεις μέχρι το Μετρό γιατί είναι στην πόλη σου. 

Όραμα είναι, όχι να αδειάζουν οι κάδοι και να πλένονται, αλλά να υπάρχουν τόσο διακριτικά που να μην τους βλέπεις, προστατεύοντας το περιβάλλον με ανακύκλωση όλων των απορριμμάτων, προστατεύοντας όμως και την αισθητική της πόλης. 

Όραμα είναι να δοθούν κίνητρα για όμορφες γειτονιές και μικρές επιχειρήσεις, που θα στηρίξουν την τοπική οικονομία. Όραμα είναι να υπάρχουν ελεύθεροι χώροι που θα δίνουν «ανάσα» από τα κτίρια… 

Στις επόμενες εκλογές λοιπόν, το όραμα του κάθε υποψήφιου θα κρίνουμε… το μέχρι που φτάνει το βλέμμα του. 

Και με πλήρη επίγνωση της παρούσας κατάστασης της πόλης, το πώς σχεδιάζει το μέλλον της…

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button