ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

120 άγρια πουλιά ελευθέρωσαν οι μαθητές του 6ου Δημοτικού Χαϊδαρίου

Απελευθέρωση πουλιών. Οι μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου Χαϊδαρίου ύψωσαν τα χέρια στον ουρανό αφήνοντας δεκάδες αιχμαλωτισμένα πουλιά. Ήταν μια πρωτοβουλία του Α.Τ. Χαϊδαρίου, που είχε κατασχέσει τις “σκλαβωμένες ψυχές” στο παράνομο παζάρι ζώων του Σχιστού. Το σχολείο βρίσκεται δίπλα στο Άλσος Δαφνίου, όπου τα πουλιά θα ξαναχτίσουν την ελεύθερη ζωή τους. Τα κελαηδίσματά τους, λοιπόν, θα φτάνουν στις σχολικές αίθουσες.

Περίπου 120 άγρια ωδικά πουλιά όπως καρδερίνες, φλώροι και σπίνοι είδαν τις πόρτες των κλουβιών τους να ανοίγουν και με τα δυνατά τους φτερουγίσματα, ξαναγύρισαν στο φυσικό τους περιβάλλον. Η όμορφη και ταυτόχρονα συμβολική αυτή κίνηση, έγινε λίγο μετά τις 11 το πρωί της Τετάρτης 20 Φεβρουαρίου, στο προαύλιο του Ιερού Ναού του Αγίου Χρυσοφόρου, στο Δαφνί.

Στη διάρκεια της φύλαξης τους από την Μ.Κ.Ο ΑΝΙΜΑ.

«Με την απελευθέρωση πουλιών, στις ευαίσθητες παιδικές ψυχές χαράχτηκε το αποτύπωμα της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης»

Σε αποκλειστική δήλωση, που παραχώρησε στο «Χαϊδάρι Σήμερα» ο διευθυντής του σχολείου, κ. Σπύρος Τσόλκας, αναφέρει: «Εμείς οι εκπαιδευτικοί του 6ου Δημοτικού Σχολείου Χαϊδαρίου πιστεύουμε ότι εκτός της απόκτησης γνώσεων και την καλλιέργεια δεξιοτήτων, πρωταρχικής σημασίας στην εκπαίδευση των μαθητών μας, είναι η διαμόρφωση στάσεων. Στην κατεύθυνση αυτή προσπαθούμε να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά σε περιβαλλοντικά θέματα. Ανταποκριθήκαμε λοιπόν άμεσα στην πρόταση που μας απεύθυνε ο διοικητής του Α.Τ. Χαϊδαρίου, διότι είδαμε μια ευκαιρία να ενημερωθούν και να εμπλακούν οι μαθητές ενεργά με ένα θέμα σύγχρονο, την αιχμαλωσία των ωδικών πτηνών.

Οι μαθητές με τους δασκάλους τους αναζήτησαν πληροφορίες στο διαδίκτυο, άκουσαν ήχους από κελαηδίσματα πουλιών, ζωγράφισαν, έφτιαξαν κατασκευές και αφίσες. Ήταν έτοιμοι για τη βιωματική δράση, να συμμετάσχουν ενεργά στην απελευθέρωση των πτηνών, που είχαν κατασχέσει οι αρχές.

Θεωρούμε πως ήταν μια εμπειρία που θα τους μείνει αξέχαστη. Είχαν την ευκαιρία και τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε αυτή τη δράση και να πάρουν πολύ αισθητηριακά πολλαπλά μηνύματα. Στις ευαίσθητες παιδικές ψυχές χαράχτηκε το αποτύπωμα μιας περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης που ελπίζουμε να ωριμάσει και να χαρακτηρίζει τις ενέργειες τους ως πολίτες».

Τα 120 πουλάκια κατασχέθηκαν πρόσφατα σε επιχείρηση του Δασαρχείου Αιγάλεω και της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής, με τη συνεργασία του Α.Τ Χαϊδαρίου στο παζάρι του Σχιστού. Μεταφέρθηκαν στην Μ.Κ.Ο ΑΝΙΜΑ, όπου φυλάχτηκαν προσωρινά. Αποφασίστηκε η απελευθέρωση τους, αφού πρώτα ελέγχτηκαν προσεκτικά. Στην όμορφη αυτή κίνηση, παρών ήταν και ο δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος. Ακολουθεί μαγνητοσκοπημένη δήλωση του Διοικητή του Α.Τ. Χαϊδαρίου Κώστα Παχή.

https://www.facebook.com/konstantinos.pachis/videos/10216399891303450/

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button