ΑΠΟΨΕΙΣΑΡΘΡΑ

Οικόπεδο 3.300 στρ. στο Στρατόπεδο – Πώς ανοίγει ο δρόμος στον “επενδυτή”

Του Κίμωνα Ε. Φουντούλη

ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ:

Η δημοτική αρχή Χαϊδαρίου, συνεπής στα συμφέροντα που εκπροσωπεί, ανακοίνωσε ότι τα βρήκε με το Υπουργείο Άμυνας και θα δημιουργηθεί δρόμος παράλληλα με τη μάντρα του Στρατοπέδου για να συνδεθεί με το μνημείο ΜΠΛΟΚ 15, που βρίσκεται δίπλα στον οικιστικό ιστό του Περιστερίου. Πρόκειται για τη προέκταση της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου προς το Περιστέρι. Ο δρόμος θα καταστεί διαμπερής μόλις το Περιστέρι δημιουργήσει τη δική του πρόσβαση. Επομένως, διαμπερής κίνηση, κυκλοφοριακός φόρτος, αλλαγή πολεοδομικών συνθηκών, διάσπαση δια παντός της συνέχειας του Στρατοπέδου. Σε ό,τι αφορά τα συμφέροντα, ήδη από το 1985 έχει διαφανεί η προοπτική. Επιχειρήθηκε το ανάλογο στον δασικό δρόμο Δάσος – Δαφνί, εκεί η Δασική Υπηρεσία το εμπόδισε, αλλά πληρώσαμε κοντά 200.000 € στον εργολάβο.

Εδώ υπογραμμίζεται πως ο Δήμος Περιστερίου ήδη από το 2008 έχει βάλει γραμμές στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιό του εντός του Στρατοπέδου, δίχως αντίδραση του Χαϊδαρίου.

Επίσης υπερτονίζεται πως επί διοίκησης Κυριάκου Ντηνιακού, ήδη από το 1985, το Στρατόπεδο είχε χαρακτηριστεί ως “οικοδομικό τετράγωνο”, το Ο.Τ. Γ451.

Έτσι θα λειτουργήσει ο δρόμος ως συντόμευση αντί της Λεωφόρου Αθηνών!

Έτσι αμέσως θα διευκολυνθούν οι σκοπευτές που θα έδιωχναν ο κ. Ντηνιακός και ο κ. Σελέκος.

ΤΟ ΔΟΛΩΜΑ και Η ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΠΡΟΘΥΜΩΝ ΔΕΞΙΩΝ ΧΕΡΙΩΝ:

Ποιος δεν θέλει να αναδειχθεί το Μνημείο Εθνικής Αντίστασης ΜΠΛΟΚ 15; Μα μόνο οι φιλοναζιστές και οι απολογητές των συνεργατών τους. Υπάρχει λοιπόν έτοιμος δρόμος μέσα από το Στρατόπεδο, που υπολειτουργεί ώστε με ωράριο πχ 10πμ έως 3μμ όποιος θέλει, με το  σχολικό ή εκδρομικό λεωφορείο, να φτάνει στη θέση στάθμευσης κοντά στο Μνημείο. Για τις Ένοπλες δυνάμεις το να παρέχουν ιστορική γνώση είναι τιμή και αποστολή πχ στο Πολεμικό Μουσείο.

Οι φερόμενες ως αντιπολίτευση παρατάξεις Χαϊδαρίου δεν βγάζουν τσιμουδιά. Όταν εξυπηρετούνται μακρόπνοοι σχεδιασμοί δεκαετιών είναι όλοι μαζί. ΚΚΕ, ΝΔ επί δύο, ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΕ ενωμένοι μπροστά στο όραμα. Συναίνεση με ολίγη από αντίσταση (πάντα στα λόγια), όταν οι σχεδιασμοί θα φτάσουν στις μπουλντόζες, καλή ώρα όπως στο Ελληνικό. Εκεί όπου προ διμήνου με μία προσθήκη σε νόμο, το δικαίωμα επιφάνειας (πρακτικά η χρήση για 99 χρόνια) μετατράπηκε σε ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ επί έκτασης 4.000 στρεμμάτων. Ακούσατε κάτι σχετικό; Έτσι στα μουγκά θα φανερωθεί και η «ανάπτυξη» στο Στρατόπεδο Πνεύμονα…!

Στον παλιό σχεδιασμό υπήρχε και υπάρχει και η προέκταση της οδού Ακροπόλεως (Άνω Δάσος) έως Πετρούπολη, ώστε το Στρατόπεδο να απομονωθεί από το βουνό και έτσι τα φιλέτα, όπως το Πάρκο Νεολαίας, που ξεδιάντροπα η Τεχνική Υπηρεσία Χαϊδαρίου ονομάζει «Δημοτικό Οικόπεδο» και μένει εκτός Δασικού Χάρτη, αυτά τα φιλέτα να πολλαπλασιαστούν. 3.300 στρέμματα «ανάπτυξης».

Η Κυβέρνηση κόβει και ράβει υπέρ πολύ μεγάλων συμφερόντων δίχως ενδοιασμούς. Όταν συνεργάζεται με πρόθυμους όπως στο Δήμο Χαϊδαρίου μπορεί να μεγαλουργήσει.

ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ «ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ»:

Τι θα πουν για να καθησυχάσουν τα «πρόβατα», εμάς:

α) Ο δρόμος θα φυλάσσεται!

Αυτοί που δεν μπορούν να διαφυλάξουν ένα δήθεν πεζόδρομο, αυτοί θα προβάλουν αντίσταση! Αυτοί που αδιαφορούν για εκατομμύρια δημοτικής περιουσίας και πιθανών αποζημιώσεων.

β) Ο δρόμος θα έχει μπάρα.

Και στο Άλσος Δαφνιού, και στο Σκαραμαγκά έχει και όποιος θέλει κινείται κατά πως θέλει και μπαζώνει κατά πως θέλει. Κάθε δικαιολογία – παραμυθία θα επιστρατευτεί για να καμφθούν οι αντιδράσεις.

γ) Μα θα έχουμε το νου μας, άλλωστε αγαπάμε το περιβάλλον και δεντροφυτεύουμε.

Ποιοι… αυτοί που μετέτρεψαν σε αποθήκη αποβλήτων και παράνομο εργαστήριο του Δήμου το δάσος πίσω από το Αθλητικό Κέντρο του Δάσους εκθέτοντας σε κίνδυνο πυρκαγιάς αθλούμενους και περιοίκους. Αλήθεια το Σωματείο των Εργαζομένων γνωρίζει την Επιθεώρηση Εργασίας, τους Επιθεωρητές, το Υγειονομικό; Τι περιμένουν; Το εργατικό δυστύχημα;

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΤΟΥ ΛΑΟΥ-ΔΗΜΟΥ:

Δίχως λαϊκή αντίσταση, ανάλογη με την αντίδραση στη κατασκευή δρόμου διά του βουνού ανάμεσα στο Δαφνί και το Δάσος Χαϊδαρίου πριν από 15 χρόνια, και ακόμη καλύτερη οργάνωση, το Στρατόπεδο και η ποιότητα ζωής που διασφάλιζε και διασφαλίζει και πληρώθηκε ακριβά από την οικογενειακή επένδυση σε κατοικία, αυτό το Στρατόπεδο και το δάσος που εμπεριέχει θα καταστούν ανάμνηση, παρελθόν, φωτογραφίες στο μουσείο τοπικής ιστορίας.

Θα μας φτιάξουν και τέτοιο.

 Ποιοι; Αυτοί που κόπτονται για την Εθνική Αντίσταση αλλά τα εκθέματα  που είχαν συγκεντρωθεί επί Κ. Σπηλιόπουλου (σύμφωνα με αναφορά του στο Δ.Σ.) τα αφήνουν κλεισμένα στην αποθήκη (ΝΕΛΕ) αντί να τα προβάλουν στην μεγάλη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου μαζί με υλικό που θα προκύψει από ιστορικούς και κατόχους κειμηλίων και ντοκουμέντων. Η αίθουσα στο Δημαρχείο είναι ιδανικός χώρος για ανέξοδη προβολή της Μνήμης και έχει εξαιρετική θέα στο Στρατόπεδο. Είναι το κατ’ αναλογία  εν υπνώσει μουσείο Ακρόπολης, εκεί όπου εκτίθενται τα απομεινάρια του Παρθενώνα με θέα στο μνημείο.

Όμως το χαμηλό κόστος,  ποτέ δεν είναι προτεραιότητα.

Επαγρύπνηση και έγκαιρη αντίδραση. Ο εχθρός βρίσκεται εντός των τειχών.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button