ΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Ο Ντηνιακός, ο Σελέκος και το υπόδειγμα Πελετίδη

γράφει ο Κώστας Ασπρογέρακας

Έργα και ημέρες του απερχόμενου δημάρχου Β. Ντηνιακού

Η ανάληψη της Δημαρχίας με την εκλογή του Β. Ντηνιακού το 2019 και μέχρι σήμερα, είχε διακριτά αρνητικά χαρακτηριστικά που συνοψίζονται στα εξής:

1. Επιχείρησε να εμφανίσει τον Δήμο σαν δήθεν “χρεωκοπημένο” απ’ την διοίκηση του Μιχ. Σελέκου, πράγμα που αναγκάστηκε να πάρει πίσω, όταν τα “πεισματάρικα γεγονότα” τον διέψευσαν.

2. Ακολούθησε εχθρική τακτική απέναντι στους εργαζόμενους, φθάνοντας στο σημείο ν’ αγνοήσει απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου για την μονιμοποίηση εργαζομένων στον δήμο, που πληρούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής ν’ ασκήσει έφεση κατά της απόφασης που τους δικαίωνε και να τους απολύσει.

3. Προσπάθησε και προσπαθεί να εμφανίσει ως “δικό του έργο”, τόσον την κατασκευή των δύο πεζογεφυρών όσον και την προμήθεια των απορριμματοφόρων, που υπήρξε εργο της προηγούμενης διοίκησης.

4. Προχώρησε σε δήθεν αναπλάσεις στο ιστορικό κτίριο “Παλατάκι”, του πεζοδρόμου στο Δάσος και της Πλατείας Σκαμπά (Λαού), όχι με σωστό, μεθοδικό και συγκροτημένο τρόπο, αλλά με κινήσεις “αστραπή. Ξεριζώθηκε σε μια μέρα το σύνολο των δένδρων στην πλατεία, για ν’ αντικατασταθεί μ’ έλαχιστο αριθμό άλλων και θαμνωδη φυτά (τριανταφυλλιές κ.λ.π.), που παραπέμπουν σε “ιδιωτικό κήπο” και όχι σε πλατεία.

Η διαμόρφωση του πεζοδρόμου καλύφθηκε με πλάκες και τεράστιες ζαρτινιέρες από μπετόν, ενώ υπήρχε κάθε δυνατότητα αποκατάστασης των φθαρμένων και υπαρχουσών πλακών με την διαμόρφωση χωμάτινων διαδρομών και φύτευση αυτών, ανάμεσα απ’ τις υπάρχουσες πλάκες.

Αγνοήθηκε η καθοριστική αρχιτεκτονική πρόταση και επίβλεψη από έγκριτους αρχιτέκτονες, για την ανάπλαση στο Παλατάκι. Ιδίως του περιβάλλοντα χώρου, όπου τοποθετήθηκαν μαρμαρόπλακες που δεν συνάδουν μ’ αυτόν.

Και φυσικά απ’ τα παραπάνω κάποια έγιναν με τον “δοκιμασμένο” κανόνα των “απευθείας αναθέσεων” και όχι διαφανών διαγωνισμών με ό,τι αυτές συνεπάγονται.

Λαϊκή Συσπείρωση με άλματα σε νοοτροπίες

Η ψήφος στη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία και επιβεβλημένη, που πρέπει να συνδυαστεί με κάποια άλματα που επιβάλλεται να γίνουν σε αντιλήψεις και νοοτροπίες, μια και ο χώρος της αυτοδιοίκησης δεν προσφέρεται για στενές κομματικές λογικές.

Αυτή η αλλαγή θα οδηγήσει στην καλύτερη πολιτική διαχείριση όπως έχει “δείξει” με ξεκάθαρο τρόπο η πετυχημένη θητεία του Δημάρχου Πελετίδη στην Πάτρα.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button