ΔΗΜΟΤΙΚΑ

Αυτοδιοικητικές εκλογές στο Χαϊδάρι: “Να μην επαναληφθούν αδικίες, να αποφευχθούν ρουσφέτια”

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

Στο ίδιο έργο θεατές!!!

Λίγες ώρες πριν τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές, λίγο πριν την τρίτη εκλογική αναμέτρηση εντός του έτους, στο Δήμο μας διαδραματίζονται ακριβώς τα ίδια, όπως και στις δύο προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Ήδη το ποιοι θα εργαστούν στις εκλογές, ποια ημέρα και τι δουλειά θα κάνουν, γίνεται αντικείμενο αντιδικίας και μικρορουσφετιού ενώ καταγγέλλονται και αποκλεισμοί Συναδέλφων χωρίς λόγο και αιτιολόγηση.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων με Απόφασή του Δ.Σ. ζητά ισονομία και να χρησιμοποιηθούν όσο γίνεται περισσότεροί Συνάδελφοι.

Πέρα από τις εξειδικευμένες εργασίες που εκτελούνται από συγκεκριμένες ειδικότητες (προετοιμασία αιθουσών, βεβαιώσεις δημοτολογίου, στήσιμο εξοπλισμού κ.α.) η Διοίκηση όπως μας έχει υποσχεθεί μέσω του Γενικού Γραμματέα του Δήμου θα πρέπει να φροντίσει να λάβουν το Εκλογικό Επίδομα όσο το δυνατό περισσότεροι Εργαζόμενοι και όχι συνεχώς οι ίδιοι και οι ίδιοι.

Για τις θέσεις λοιπόν που δεν απαιτείται εξειδίκευση θα πρέπει να ερωτηθούν όλοι οι Εργαζόμενοι (ανεξάρτητα από την σχέση εργασίας εφόσον το επιτρέπει η Κ.Υ.Α.) για το αν επιθυμούν να εργαστούν, λαμβάνοντας υπόψη ποιοι εργάστηκαν στο πρόσφατο παρελθόν και να γίνουν κληρώσεις χωρίς Αποκλεισμούς Εργαζόμενων. Να μην επαναληφθούν αδικίες και να αποφευχθούν ρουσφέτια ανάλογα με την κομματική ιδιότητα του καθενός.

Η Απόφαση για το ποιοι θα συμμετάσχουν στην Εκλογική διαδικασία δεν έχει αναρτηθεί ακόμα και εικάζουμε πως κατά την προσφιλή τακτική, θα αναρτηθεί λίγο πριν τις εκλογές, ώστε να μην υπάρχουν περιθώρια αντίδρασης από μέρους του Συλλόγου Εργαζομένων!

Την ίδια ώρα, πληθαίνουν οι καταγγελίες στο Σύλλογο Εργαζομένων από συναδέλφους που βιώνουν τη διάκριση. Για παράδειγμα, Συνάδελφοι που έχουν δηλώσει και στις τρείς Εκλογικές αναμετρήσεις δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε καμία.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να υπάρχει έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση στον καθένα για το εάν θα εργαστεί, που θα εργαστεί και πως θα αποζημιωθεί.

Υπενθυμίζουμε πως σύμφωνα με το Νόμο είναι στο «Διευθυντικό Δικαίωμα» αποκλειστικά του Δημάρχου να καθορίσει τα Εκλογικά Συνεργεία.

Καλούμε λοιπόν το Δήμαρχο την ύστατη αυτή ώρα να διασφαλίσει την ισοτιμία και ισονομία μεταξύ των Συναδέλφων και να εξαλείψει τις διακρίσεις αυτές και να τονίσουμε προς πάσα κατεύθυνση πως οι προτάσεις μας έχουν σκοπό στην ύπαρξη όσο το δυνατόν αντικειμενικότερης επιλογής, χωρίς ιδιοτελή κριτήρια, αποκλεισμούς και αδικίες.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Ο Πρόεδρος   Πιτσικούλης ΜάνθοςΗ Γεν. Γραμματέας   Κιεχαγιά Ιωάννα

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button