ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Στόχος μας περισσότεροι αθλητικοί χώροι – Ήδη ξεκινήσαμε!

“Θέλουμε όλα τα παιδιά του Χαϊδαρίου να έχουν στη διάθεσή τους πλήρεις, όμορφες και ασφαλείς αθλητικές εγκαταστάσεις”

Του Άρη Πανόπουλου
υποψήφιου Δημάρχου Χαϊδαρίου

Ο αθλητισμός πρέπει να είναι στην πράξη ένας μηχανισμός ο οποίος θα ενεργοποιεί τους πολίτες, ανεξαρτήτως φύλλου και ηλικίας.

Το όφελος για την κοινωνία είναι τεράστιο και πολύπλευρο και δεν χρειάζεται να το αναλύσω εδώ.

Δυστυχώς όμως,  η χάραξη της αθλητικής πολιτικής στο Χαϊδάρι δεν ήταν το “δυνατό σημείο” των τελευταίων διοικήσεων του Δήμου και ο παρεμβατικός ρόλος της αυτοδιοίκησης στον τομέα αυτό έγινε αδύναμος και ελάχιστα δημιουργικός.

H δημοτική αρχή του Βαγγέλη Ντηνιακού αναλώθηκε σε διαμάχες που αμαύρωσαν το αθλητικό πνεύμα και προκάλεσαν βαθιά δυσαρέσκεια σε πολλούς πολίτες.

Επίσης προκλήθηκαν έριδες μεταξύ των συλλόγων, με βασική αιτία την ανεπάρκεια σε αθλητικές υποδομές και θρυαλλίδα την αδυναμία ψύχραιμης παρέμβασης της διοίκησης. Όμως αποστολή ενός δημάρχου είναι να ενώνει, όχι να χωρίζει.

Πράγματι, η στασιμότητα είναι εμφανής. Ο αθλητισμός πασχίζει να αναπτυχθεί σε εγκαταστάσεις δεκαετιών.

Τι καινούργιο προστέθηκε στον αθλητικό εξοπλισμό της πόλης τα τελευταία χρόνια;

Βασικές υποδομές, όπως πχ ο στίβος του Γηπέδου του Δάσους, όπου αθλούνται εκατοντάδες πολίτες και τον χρησιμοποιούν αρκετοί σύλλογοι, είναι ασυντήρητες και σε τριτοκοσμική κατάσταση.

Πολύ σωστά ο πρόεδρος του ΑΟ Χαϊδαρίου επισημαίνει ότι “υπάρχουν δήμοι που έχουν τις εγκαταστάσεις τους σε πολύ καλή κατάσταση και φτιάχνουν και καινούργιες. Υπάρχουν χρήματα αλλά… πρέπει να τα ζητήσουμε. Είναι κρίμα για τη νεολαία του Χαϊδαρίου“.

Επίσης γίναμε μάρτυρες απελπισμένης έκκλησης της διοίκησης του Θριάμβου Χαϊδαρίου για ώρες άθλησης για τα παιδιά του, όπου τονιζόταν: “Δεν επιζητήσαμε ούτε επιζητούμε αντιπαλότητες, αλλά λυπόμαστε ειλικρινά αν ο Αθλητισμός και η κατανομή ωρών εκγύμνασης στα δημοτικά γυμναστήρια καθορίζονται πλέον με εκλογικά κριτήρια”.

Αυτή είναι η κατάσταση!

Δίκαια παράπονα και θλίψη, αντί να γεμίζουν οι αθλητικοί χώροι μας και οι κερκίδες του “Τάκης Χαραλαμπίδης” με χαρούμενα πρόσωπα, νέων και μεγαλύτερων!

Η παράταξή μας, θεωρεί το πρόβλημα πολύ σοβαρό.

Γι’ αυτό το λόγο  σε συναντήσεις μου με την πολιτική ηγεσία αλλά και τις διοικήσεις των δομών Ψυχικής Υγείας της πόλης, καταφέραμε να αξιοποιηθεί από τον Δήμο Χαϊδαρίου το γήπεδο  του ΨΝΑ.

Η απάντηση από όλους ήταν θετική!

Η αναζήτηση χρηματοδότησης είναι το επόμενο βήμα για να αποκτήσει η πόλη ένα καλό γήπεδο, ώστε να απλωθούν τα τμήματα των συλλόγων και να μπορούν παράλληλα να βρουν και οι πολίτες χρόνο για να παίξουν.

Στο πλαίσιο αυτής της εξέλιξης, ανήγγειλα ήδη στην ομιλία μου στην Πλατεία Ηρώων την δυνατότητα παραχώρησης του Γηπέδου “Τάκης Χαραλαμπίδης”, ως ιστορική έδρα του ΑΟ Χαϊδαρίου. Και δεν θα μείνουμε μόνο σε αυτό!

Στόχος μας είναι όλες οι ομάδες να έχουν στη διάθεσή τους χώρους και χρόνους σε γήπεδα. Όλα τα παιδιά του Χαϊδαρίου να έχουν στη διάθεσή πλήρεις, όμορφες και ασφαλείς αθλητικές εγκαταστάσεις.

Μαζί με τον Α.Ο.Χ., ο Θρίαμβος, το Δάσος, ο Αστέρας, οι Λύκοι

Με τον ίδιο τρόπο θα εργαστούμε για να εμπλουτίσουμε τον αθλητικό εξοπλισμό της πόλης και για τα άλλα αθλήματα, με οδηγό το πνεύμα συνεργασίας και δημιουργικής επαφής με τα μεγάλα ιδρύματα που εδρεύουν στην πόλη μας.

Θα φροντίσουμε για τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του Κολυμβητηρίου μας.

Παράλληλα όμως θα εστιάσουμε το ενδιαφέρον και σε άλλους τομείς που αφορούν αν μη τι άλλο τον μαζικό αθλητισμό που στο Χαϊδάρι εκλείπει.

α. Δημιουργία πάρκων για εναλλακτικό αθλητισμό. Η πόλη διαθέτει τους χώρους. Ο Δήμος θα τους εμπλουτίσει με διαδρομές και εξοπλισμό που θα επιτρέπει ανάπτυξη διάφορων αθλητικών δραστηριοτήτων.

β. Εκπόνηση προγραμμάτων άθλησης για άτομα με ειδικές ανάγκες καθώς και για τους ηλικιωμένους.

γ. Αναβίωση των σχολικών πρωταθλημάτων σε ποικίλα αθλήματα.

Από την επόμενη κιόλας ημέρα της ανάληψης της δημαρχίας θα ξεκινήσουν συναντήσεις με τα σωματεία και τους συλλόγους, για να ακούσουμε τα προβλήματα, τα αιτήματα, τις προσδοκίες τους από τον Δήμο και το σχέδιό τους για την ανάπτυξη των τμημάτων τους.

Είναι η ώρα για το Χαϊδάρι και τους ανθρώπους του.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button