ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μπήκε το φανάρι – Τέλος καλό, λοιπόν, αλλά όλα καλά;

Πριν από δύο εβδομάδες, τοποθετήθηκε επιτέλους φανάρι στην Αγωνιστών Στρατοπέδου, στο ύψος του Κολυμβητηρίου. Το “επιτέλους” το λέμε γιατί η σχετική απόφαση είχε ληφθεί ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο το 2017 (!), πριν από μερικά χρόνια μπήκαν οι κολόνες των φαναριών και μετά… περιμέναμε, ενώ οι πολίτες διαμαρτύρονταν (δείτε και το άρθρο Κάπου έχει και πλάκα το πράγμα…).

Το φανάρι, λοιπόν, μπήκε και λειτουργεί στο ύψος της Αγίας Λαύρας και παρόλο που προκαλεί λίγη παραπάνω ταλαιπωρία στους οδηγούς, είναι απαραίτητο. Εξυπηρετεί την κίνηση των πεζών από και προς κολυμβητήριο, δημοτικό σχολείο, παιδική χαρά, πλατείες στο Παλατάκι, νηπιαγωγείο, φροντιστήρια, διαγνωστικό κέντρο κτλ.

Μπήκε το φανάρι - Τέλος καλό, λοιπόν, αλλά όλα καλά; 3

Τέλος καλό, λοιπόν, αλλά όλα καλά; Δυστυχώς όχι. Οδηγοί παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους πάνω στη διάβαση, μπροστά από τα φανάρια και τις ράμπες για καροτσάκια παιδιών και αμαξίδια ΑμεΑ, συνήθως και από τις δύο μεριές! Έτσι ακυρώνεται σε μεγάλο βαθμό η βοήθεια των φαναριών στους πεζούς. Και πάλι αστυνόμευση πρέπει να ζητήσουμε, αλλά για τόσο αυτονόητα πράγματα πια; Λίγα γραμμάρια κοινωνικής ευθύνης δεν υπάρχουν;

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button