ΑΡΘΡΑ

Φωτιές και καθαριότητα

Γράφει ο κ. Α.Π.:

Καλησπέρα σας και συγχαρητήρια για τον ιστότοπό σας. Η αλήθεια είναι πως είναι διαρκώς ανοικτός και ανανεώνεται συνεχώς αφού είναι μία αξιόλογη πύλη για να μαθαίνουμε τα νέα και παράξενα του Δήμου μας.

Κάτοικος Χαϊδαρίου, θα ήθελα να θίξω ένα θέμα που απ’ ό,τι βλέπω δεν έχει λάβει την πρέπουσα προσοχή.

Αρχές Ιουλίου και είμαστε ήδη στη δεύτερη πυρκαγιά κοντά στο Δήμο μας με ακόμη μία σήμερα στο Άνω Δάσος, που ευτυχώς κατασβέστηκε άμεσα, ενώ αμφιβάλλω ότι έγινε αντιληπτή από πολλούς από τους Δημότες λόγω μικρής έκτασης. 

Παρόλο τον υψηλό κίνδυνο και το γεγονός ότι έχουμε την ευτυχία ο Δήμος μας να περιστοιχίζεται από δασικές εκτάσεις, η καθαριότητα του Δήμου όπως και η διαδικασία αποψίλωσης κοντά στις Δασικές εκτάσεις είναι ελλιπέστατη.

Κατά μήκος του μικρού Σχιστού η κατάσταση είναι απαράδεκτη. Σκουπίδια, μπάζα, μπουκάλια, ξερά χόρτα κτλ βρίσκονται και αυξάνονται εδώ και μήνες. Η Ιερά Οδός, από την Καραολή μέχρι και τη Μονή Δαφνίου είναι γεμάτη σκουπίδια και ξερά χόρτα. Στον λόφο του Πρ. Ηλία περιφερειακά αλλά και κυρίως πίσω από το Τηλεσκόπιο, είναι γεμάτος σκουπίδια. Πάνω από το Δημοτικό Στάδιο Χαϊδαρίου όπως και περιφερειακά του Άνω Δάσους η κατάσταση είναι ίδια. Το χειρότερο στην όλη κατάσταση δεν είναι μόνο η εικόνα του Δήμου που είναι ντροπή για τους Δημότες και ειδικά σημεία που θεωρούνται “τουριστικά”, αλλά το είδος των σκουπιδιών που συμπληρώνουν την εικόνα. Καταλύτες πυρκαγιάς που είναι τα ξερά χόρτα, τα χαρτιά, συσκευασίες και πλαστικά σε συνδυασμό με σπασμένα και μη μπουκάλια και γυαλιά που είναι δυνατόν από μόνα τους να προκαλέσουν πυρκαγιά. Η πιθανότητα μικρή, αλλά για ποιόν κυρίως λόγο να υπάρχει το ρίσκο;

Δε θέλω σε καμία περίπτωση να φανώ ταγμένος αντίπαλος της παρούσας Δημοτικής αρχής αφού η κατάσταση ήταν παρόμοια όλα τα τελευταία χρόνια. Προσπάθεια υπάρχει, φιλότιμη θα έλεγα, αλλά χρειάζεται καλύτερη οργάνωση. 

Δεν γίνεται να βασιζόμαστε μόνο στην εθελοντική εργασία και φιλότιμο, όσο εξαίσια και ανιδιοτελής να είναι. 

Προφανώς φταίμε και εμείς αφού τη λέξη καθαριότητα φαίνεται πως μόνο ένα ποσοστό τη γνωρίζει αλλά γι’αυτό υπάρχει το τμήμα καθαριότητας στους Δήμους.

Αλλά, για να αναφέρω κιόλας τα ευαίσθητα σημεία ρύπανσης του Δήμου:

  • Σπασμένοι κάδοι δίχως καπάκι έχουμε πολλούς, ειδικά ανακύκλωσης. Ο αέρας παρασύρει τα σκουπίδια μέσα από τον κάδο στον δρόμο.
  • Ελλιπέστατα σημεία μικρών κάδων σκουπιδιών. Ελάχιστα μπορώ να πω. Πίσω από τον πρ. Ηλία δεν υπάρχει κανένας. Κοντά στη Μονή Δαφνίου τα ίδια. Όπου μπορεί να υπάρχει συνάθροιση ατόμων, μικρή κάδοι πρέπει να υπάρχουν.
  • Μικρή συχνότητα περάσματος των υπαλλήλων καθαριότητας, οι οποίοι μπορώ να πω, επειδή έχω μιλήσει με αρκετούς, είναι ικανότατοι και φιλότιμοι. Προφανώς ο Δήμος χρειάζεται να προσλάβει περισσότερους.

Επιπλέον, κάποια σημεία καθαρισμού χρειάζονται περισσότερη οργάνωση και προσπάθεια από άλλα. Για παράδειγμα, ο καθαρισμός του μικρού Σχιστού και της Ιεράς θέλει συνεργείο καθαρισμού που να κλείνει ένα μέρος του δρόμου ώστε με ασφάλεια οι υπάλληλοι να κάνουν τη δουλειά τους. Αλλά αυτά όλα είναι μέσα στις ευθύνες του Δήμου και όχι άλλου οργανισμού.

Ελπίζω να δημοσιευθεί το παραπάνω μήπως και γίνει κάτι, όχι μόνο για την εικόνα του Δήμου μας αλλά και για την μείωση του κινδύνου πυρκαγιάς.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button