ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΕΛΛΑΔΑ

Μετρό: Τέλος στην ενιαία διαδρομή Αγία Μαρίνα – Αεροδρόμιο από 1η Νοεμβρίου

Σημαντικές αλλαγές για τους επιβάτες του από και προς το αεροδρόμιο ανακοίνωσε σήμερα η ΣΤΑΣΥ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η ΣΤΑΣΥ αναφέρει: Σας γνωρίζουμε ότι από την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου 2018 οι συρμοί του Μετρό με κατεύθυνση το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» θα ξεκινούν (κάθε 00:25 και 00:55 της ώρας) αποκλειστικά και μόνον από το σταθμό «Δουκίσης Πλακεντίας».

Ομοίως οι συρμοί που θα εκκινούν από το αεροδρόμιο (κάθε 00:00 και 00:30 της ώρας) θα τερματίζουν τη διαδρομή τους στο σταθμό «Δουκίσης Πλακεντίας».

Ως εκ τούτου οι επιβάτες με κατεύθυνση το αεροδρόμιο θα πρέπει να κατευθύνονται στο σταθμό «Δουκ. Πλακεντίας», όπου και θα μετεπιβιβάζονται στους αεροδρομιακούς συρμούς Μετρό.

Παράλληλα οι επιβάτες του Μετρό που προέρχονται από το αεροδρόμιο ή από κάποιο ενδιάμεσο σταθμό της γραμμής του προαστιακού, θα μετεπιβιβάζονται το σταθμό «Δουκίσης Πλακεντίας» σε άλλον συρμό του Μετρό για τη μετάβασή τους στο υπόλοιπο δίκτυο της ΣΤΑΣΥ.

Οι λόγοι των αλλαγών

Στελέχη της ΣΤΑΣΥ ανέφεραν ότι η εταιρεία προχώρησε σε αυτή την κίνηση ώστε να εξοικονoμηθούν συρμοί οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν στο κεντρικό τμήμα του δικτύου. Παράλληλα από την κίνηση αυτή εκτιμάται ότι θα υπάρξει και εξοικονόμηση ενέργειας.

Συγκεκριμένα στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο θα χρησιμοποιούνται δύο συρμοί συν ένας εφεδρικός που θα βρίσκεται στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας και έτσι εκτιμάται ότι θα πυκνώσουν τα δρομολόγια στο υπόλοιποι τμήμα της γραμμής. Υπενθυμίζεται ότι συνδυαστικά με τον Προαστικό από προς το αεροδρόμιο από την Δουκίσσης Πλακεντίας υπάρχει σύνδεση περίπου κάθε τέταρτο της ώρας.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button