ΕΛΛΑΔΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Κι άλλα 25 εκατ. ευρώ για την “αθηναϊκή ριβιέρα”! – Πατούλης: “Εμβληματική παρέμβαση στο παραλιακό μέτωπο”

Τέτοιες ειδήσεις “ερεθίζουν” πάντα το “Χαϊδάρι Σήμερα”. Περιφέρεια και κυβέρνηση (όχι μόνο η σημερινή, για να είμαστε ακριβείς) ανακοινώνουν μέσα σε πελάγη ευτυχίας την διάθεση πακτωλού χρημάτων για την ποιοτική αναβάθμιση μιας όχι υποβαθμισμένης περιοχής (νομίζουμε ότι όλοι συμφωνούν ότι η “Παραλιακή” δεν είναι και το πιο παρατημένο σημείο της Αττικής), την ίδια ώρα που συγκεντρώνουν πλήθος οχλουσών – επικίνδυνων δραστηριοτήτων στα δυτικά του Λεκανοπεδίου, ενώ το χρήμα για αντίστοιχες δράσεις έρχεται με το σταγονόμετρο (καμιά “κουτσή” παιδική χαρά και μέχρις εκεί…).

Ενώ λοιπόν στην Ακτή Σκαραμαγκά, αντί ανάπτυξη και αναβάθμιση, γίνονται πρόβες για ρυπογόνες (και να ήταν μόνο αυτό…) εγκαταστάσεις φυσικού αερίου, ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης ανακοινώνει ότι βρίσκεται στην τελική ευθεία η ωρίμανση της διαγωνιστικής διαδικασίας για το έργο ανάπλασης της «Αθηναϊκής Ριβιέρα – Αστικός Περίπατος», που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και έχει δικαιούχους φορείς Υλοποίησης την Περιφέρεια Αττικής και το ΤΑΙΠΕΔ.

Κι άλλα 25 εκατ. ευρώ για την "αθηναϊκή ριβιέρα"! - Πατούλης: "Εμβληματική παρέμβαση στο παραλιακό μέτωπο" 3

Πρόκειται για την πολλοστή παρέμβαση στα νότια και είναι προϋπολογισμού περίπου 25 εκατ. ευρώ και προωθείται με την υποβολή του σχετικού τεχνικού δελτίου, το οποίο θα υπογράφεται από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, τον Εντεταλμένο Σύμβουλο ΤΑΙΠΕΔ, Π. Σταμπουλίδη, και τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κ. Σκρέκα.

Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί μέρος μιας συνολικής δράσης προϋπολογισμού περίπου 475 εκ. € η οποία αναμένεται να αλλάξει μορφή στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας. Αφορά την αναδιαμόρφωση του παραλιακού μετώπου σε μήκος άνω των 10 χιλιομέτρων από την Καλλιθέα έως και τη Βουλιαγμένη και περιλαμβάνει δημιουργία ποδηλατοδρόμων, ενοποιήσεις χώρων, πεζοδρόμους και άλλες εγκαταστάσεις. Πρέπει επίσης να συνυπολογιστούν οι τεράστιες επενδύσεις στον Μητροπολιτικό Πόλο Ελληνικού – Αγίου Κοσμά, η ανάπλαση του Μικρολίμανου, η ανέγερση προ ετών του Κέντρου Πολιτισμού στην ίδια περιοχή κοκ.

Ήδη η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής ενέκρινε τη σύναψη της σχετικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας και του ΤΑΙΠΕΔ. Αντικείμενο του έργου είναι η ενοποίηση της ακτογραμμής από τον Δήμο Καλλιθέας έως το Δημαρχείο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης. Καλύπτει έξι Δήμους (Καλλιθέας, Π. Φαλήρου, Αλίμου, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γλυφάδας, Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης). Πρόκειται να δημιουργηθεί ένα ενιαίο δίκτυο με ποδηλατόδρομο και πεζόδρομο. Υπολογίζεται ότι το έργο θα καλύψει περί τα 13,5 χιλιόμετρα.

Με αφορμή τη σχετική εξέλιξη ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης επισήμανε σχετικά: «Πρόκειται για μια εμβληματική και στρατηγική παρέμβαση η οποία με την συμβολή και των στελεχών της Περιφέρειας Αττικής θα συμβάλει στην αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου και της Αττικής μας στο σύνολό της. Το παραλιακό μέτωπο είναι ανάγκη να αποκτήσει ενιαίο «πρόσωπο» με αναπτυξιακό πρόσημο. Στόχος του έργου είναι να αναβαθμιστεί ένα από τα πιο σημαντικά και δημοφιλή κομμάτια του δημόσιου χώρου της Αττικής μας, και να αποδοθεί σε όλους τους πολίτες, πεζούς, ποδηλάτες, επισκέπτες και τουρίστες. Η παρέμβαση θα βελτιώσει με ουσιαστικό τρόπο την εικόνα αλλά και την ποιότητα του αστικού περιβάλλοντος ενώ ταυτόχρονα θα αποτελέσει σημείο αναφοράς και θα συμβάλει στην αναπτυξιακή προοπτική του Λεκανοπεδίου».

Αν ψάξετε για κάποια δήλωσή του που να αναφέρεται το άγος της Ακτής Σκαραμαγκά, θα ξοδέψετε τον χρόνο σας άδικα…

Αυτά λοιπόν. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια εν εξελίξει διαδικασία γιγάντιας ανισοκατανομής πόρων. Ας το απολαύσουν κάποιοι απολογητές της “άδικης ανάπτυξης” ακόμα και εδώ, στην δυτική Αθήνα, που έχουν την απρονοησία να λένε “μα τι ζητάτε, ο Σκαραμαγκάς, το Σχιστό, το Θριάσιο είναι υποβαθμισμένη βιομηχανική περιοχή…”. Με τόσα χρήματα, απαντάμε εμείς, γίνονται θαύματα. Εξάλλου, μια βιομηχανική περιοχή μπορεί να είναι επιπέδου Καλκούτας ή Ολλανδίας. Γιατί να διαλέξουμε το πρώτο;

Μ.Χ.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button