ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Η δημοσιογραφική ομάδα των Εκπαιδευτηρίων Νέα Παιδεία

Το e-paideia news είναι το κανάλι του Ομίλου Δημοσιογραφίας του Ιδιωτικού Γυμνασίου ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ που έχει δημιουργηθεί εδώ και ένα περίπου χρόνο και περιλαμβάνει απόψεις, έρευνα και παρουσίαση πολλών ενδιαφέροντων θεμάτων στη ηλεκτρονική εφημερίδα, σε άρθρα και multimendia. Μάλιστα, από όσο γνωρίζουμε, είναι η πρώτη σχολική ομάδα που δημιουργεί το δικό της κανάλι στο spotify, project που ενθουσίασε τόσο τα παιδιά που έχουν φτάσει ήδη στα 18 επεισόδια!

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του γυμνασίου των εκπαιδευτηρίων νέα παιδεία με αφετηρία τα προσωπικά τους ενδιαφέροντα αναλαμβάνουν τον απαιτητικό και συνάμα συναρπαστικό ρόλο του δημοσιογράφου. Eκφράζουν τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους για τα θέματα της επικαιρότητάς τους μέσα από άρθρα αφίσες και ποιήματα, παίρνουν συνεντεύξεις, κάνουν αφιερώματα και πραγματοποιούν έρευνες.

H εφημερίδα είναι αποτέλεσμα της συλλογικής δουλειάς μαθητών και μαθητριών που εργάστηκαν με κέφι, μεράκι και ενθουσιασμό στο πλαίσιο των δράσεων του ομίλου δημοσιογραφίας του σχολείου Νέα Παιδεία.

Ξεφυλλίστε τις σελίδες περιηγηθείτε στο site neapaideia.gr/e-paideia-news και αφήστε την πένα των μαθητών να σας συναρπάσει!

Η δημοσιογραφική ομάδα των Εκπαιδευτηρίων Νέα Παιδεία 3

Η δημοσιογραφική ενασχόληση, με την ακούραστη υποστήριξη των καθηγητών τους, φέρνει σε μαθητές και μαθήτριες πολύ σημαντικά οφέλη. “Τρίβονται” με τα θέμα της σχολικής ζωής, της κοινωνίας, του πολιτισμού, της τέχνης, του αθλητισμού και ευαισθητοποιούνται σε κοινωνικά θέματα και αξίες ζωής.

Ακόμη, αντλούν ικανοποίηση από μία κατεξοχήν δημιουργική δραστηριότητα και ασκούνται σε ποικίλα είδη κειμένου. Αναπτύσσουν σχέσεις συνεργασίας και ομαδικότητας και αναλαμβάνουν ρόλους όπως αρθρογράφοι-συντάκτες, ρεπόρτερ, κριτικοί βιβλίων και έργων τέχνης, επιμελητές κειμένων, φωτογράφοι κτλ. Διερευνούν τα ταλέντα και τις κλίσεις τους, καλλιεργούν την κριτική σκέψη και τη βιωματική μάθηση. Επιπλέον αποκτούν γνώσεις στη χρήση των νέων τεχνολογιών για τη σύνταξη κειμένου, τη διαχείριση ιστοσελίδων κτλ.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button