ΕΞΟΔΟΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Γραμματόσημο: Κόκκινη μαγεία από την Αργεντινή, με τη συντροφιά του μάγου Τριστάν

Ο Μάγος Τριστάν μάς ταξιδεύει στη Mendoza, σε μια βραδιά (Δευτέρα 13/11) αφιερωμένη στη γνωριμία με ένα πολύ ιδιαίτερο αμπελώνα. Μέσα από δεκαετίες μελέτης και εξερεύνησης σε ορεινά terroirs, η οικογένεια Catena έχει εντοπίσει ειδικές τοποθεσίες για τους αμπελώνες της. Από το γάμο αυτών των ιστορικών αμπελώνων αναδύεται ένα κρασί μοναδικού χαρακτήρα που έχει φυσική ισορροπία, συγκέντρωση και ξεχωριστή ποικιλιακή ταυτότητα

Η περιοχή Mendoza φημίζεται για τους αμπελώνες της που είναι φυτεμένοι σε συνθήκες ερήμου, σε υψηλό υψόμετρο πάνω από 1.000 μ., δίνοντας κομψά κρασιά. 

Στην παρουσίαση που θα γίνει στο Γραμματόσημο συμμετέχουν τα κρασιά:

Γραμματόσημο: Κόκκινη μαγεία από την Αργεντινή, με τη συντροφιά του μάγου Τριστάν 3

CATENA ZAPATA MALBEC: Βαθύ ρουμπινί χρώμα με μωβ ανταύγειες. Στη μύτη διακρίνονται αρώματα δαμάσκηνου, μαύρων φρούτων με επίγευση κακάου, σοκολάτας και καπνού. Στο στόμα έχει γεμάτο σώμα, με υψηλό επίπεδο απαλών ταννινών και μέτρια προς χαμηλή οξύτητα.

CATENA ZAPATA ALTA: Στη σειρά Catena Alta, τα σταφύλια προέρχονται από τους πιο ψηλούς αμπελώνες του οινοποιείου, σε υψόμετρο σχεδόν 1500 μέτρων. Αυτό είναι τόσο σπάνιο που έπρεπε πραγματικά να αναφέρεται επάνω στο κρασί και έτσι πήρε το όνομα «Alta» που στα Ισπανικά σημαίνει ψηλά!

CATENA ZAPATA ARGENTINO MALBEC: Στην όψη παρουσιάζει ένα κορεσμένο σκούρο ιώδες χρώμα με αντανακλάσεις ρουμπίνι. Στην μύτη ξεχωρίζουν αρώματα απο cassis, βατόμουρα και βιολέτες, μαζί με γήινες νότες. Στο στόμα είναι πληθωρικό και καλοδομημένο με μία ελαφρώς αλμυρή αίσθηση και ένα μακρύ τελείωμα.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button