ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Πώς είναι να πετάς με αλεξίπτωτο πλαγιάς πάνω από το Χαϊδάρι – Υπέροχο video

Το παρά πέντε είναι ένα αεράθλημα που σου δίνει την ευκαιρία να απολαύσεις μαγικά τοπία, να πετάξεις πάνω τους και να μπεις βαθιά μέσα τους. Δυο καλοί φίλοι από το Χαϊδάρι έχουν στο ενεργητικό τους πολλές τέτοιες πτήσεις σε διάφορα μέρη, αλλά -καλά το υποπτεύεστε- είναι ερωτευμένοι με το… Ποικίλο. Και όχι μόνο από τοπικισμό, όπως θα δείτε.

Ο Νίκος Αγάθος και ο Χρήστος Κολονέλος έχουν μια χρόνια σχέση με τον ουρανό. Ο πρώτος ασχολείται 10 χρόνια με το αλεξίπτωτο πλαγιάς, ενώ ο δεύτερος είναι και παλιός πιλότος. “Έχουμε πετάξει σε πάρα πολλά μέρη της Ελλάδος και έχουμε απολαύσει μαγικά τοπία”, λέει στο “Χαϊδάρι Σήμερα” ο Νίκος.

“Άρα έχετε μέτρο σύγκρισης. Πού τοποθετείτε το Ποικίλο; Έχει καλά ανοδικά ρεύματα;”, τον ρωτάμε. “Στο Χαϊδάρι έχουν γίνει πάρα πολλές πτήσεις και όταν οι καιρικές συνθήκες ευνοούν, τα αποτελέσματα είναι ασύλληπτα. Γα παράδειγμα, ένας συναθλητής μας, ο Γιώργος Ρήγας, έκανε ένα ρεκόρ απίστευτο. Βρήκε ανοδικά ρεύματα και έφτασε στους πρόποδες της Πάρνηθας και ξαναγύρισε στο Χαϊδάρι. Η πτήση του είναι καταγεγραμμένη στο leonardo, ένα Ελληνικό site που ανεβάζουμε όλη την πορεία της πτήσης. Το Χαϊδάρι μπορεί άνετα να συγκριθεί με άλλες απογειώσεις και οι ημέρες που έχει Νοτιά, είναι οι πιο κατάλληλες“, μας λέει.

Ο Νίκος Αγάθος προτείνει και αυτός θερμά την κατασκευή πίστας στο Ποικίλο: “Η πρόταση για να φτιαχτεί ένας δρόμος και το σημείο της απογείωσης, έχει τεθεί πολλές φορές στο Δημαρχείο αλλά δυστυχώς δεν έχει γίνει τίποτα. Έτσι, για να πετάξει κάποιος, θα πρέπει να φορτωθεί 25 κιλά εξοπλισμό και να ανέβει όλη αυτήν την ανηφόρα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι στο τέλος θα δικαιωθεί. Ας ελπίσουμε ότι κάποιος θα ενδιαφερθεί. Και αν αυτό συμβεί, τότε θα γεμίζει κάθε τόσο ο ουρανός του Χαϊδαρίου από πολύχρωμα πανιά.”

Θυμίζουμε ότι πολύ πρόσφατα την ίδια πρόταση για δημιουργία πίστας ανεμοπορίας έκανε από τη σελίδα μας και ο Σπύρος Ελευθεριάδης, που πέταξε πάνω από το Χαϊδάρι με Τσέσνα.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button