ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Επιτέλους! Έργο της ΕΥΔΑΠ για την ανυπόφορη βρόμα βόθρου στην πόλη

Σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες συνεργείου της ΕΥΔΑΠ στην πόλη για την αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος της δυσοσμίας που αναδύεται από τα φρεάτια. Ειδικά τώρα το καλοκαίρι με τα ανοιχτά παράθυρα, η ζωή γίνεται αφόρητη σε κάποιες περιοχές. Το φαινόμενο αυτό παρατηρείται σε διάφορα της της πόλης, όπως Χίου – Στρατάρχη Καραϊσκάκη, Κορυτσάς, Κυπρίων αγωνιστών κτλ.

Πολύχρονοι αγώνες κατά της βρόμας

Είναι η πρώτη φορά που γίνεται συγκεκριμένη παρέμβαση για το πρόβλημα αυτό, για το οποίο ολόκληρες γειτονιές διαμαρτύρονται στο Δήμο επί χρόνια. Ακόμα και εξώδικα έχουν σταλεί στο Δημαρχείο για το θέμα αυτό.

Τους τελευταίους μήνες η αντιμετώπιση του προβλήματος έγινε πιο αποφασιστική. Συνεργείο της ΕΥΔΑΠ επισκέφθηκε το δυτικό Δάσος και με χρήση ρομποτικής κάμερας βιντεοσκόπησε τους αγωγούς και πιστοποίησε το πρόβλημα, καθώς και ότι η βρόμα δεν οφείλεται σε παράνομη ρίψη βόθρων στους αγωγούς ομβρίων, όπως λεγόταν στη γειτονιά.

Το έργο της επισκευής γίνεται στην οδό Αρεοπόλεως, στη συμβολή της με την Καλαβρύτων. Εκτελείται από την ΕΥΔΑΠ, μετά από αίτημα του Δήμου Χαϊδαρίου, χωρίς δική του επιβάρυνση.

Επιτέλους! Έργο της ΕΥΔΑΠ για την ανυπόφορη βρόμα βόθρου στην πόλη 2Ο εργοδηγός του συνεργείου είπε στο “Χαϊδάρι Σήμερα” ότι η αιτία του προβλήματος της δυσοσμίας εντοπίζεται στο γεγονός ότι έχει σπάσει ο αγωγός της αποχέτευσης, με αποτέλεσμα τα νερά να διαχέονται στο χώμα γύρω του. Από εκεί περνούν στον υπερκείμενο αγωγό των ομβρίων και τελικά η βρόμα βγαίνει από τα φρεάτια, κάνοντας τη ζωή των περιοίκων δύσκολη. Το φαινόμενο εντείνεται όταν φραχτεί, για κάποιο λόγο, ο αγωγός αποχέτευσης.

Ρωτήσαμε την αιτία της θραύσης του αγωγού και μάς απάντησε ότι μάλλον πρόκειται για φυσιολογική φθορά, λόγω της μεγάλης ηλικίας του. Σε άλλα σημεία της πόλης το σπάσιμο ίσως οφείλεται σε φθορές που δημιουργήθηκαν κατά την κατασκευή του μεταγενέστερου δικτύου ομβρίων.

Επιτέλους! Έργο της ΕΥΔΑΠ για την ανυπόφορη βρόμα βόθρου στην πόλη 4

Το γεγονός που προβληματίζει είναι ότι πιο ψηλά στην οδό Καλαβρύτων ο αγωγός των ομβρίων έχει κατασκευαστεί ακριβώς πάνω από αυτόν της αποχέτευσης. Έτσι είναι αδύνατη η παρέμβαση του συνεργείου για περαιτέρω επισκευή της αποχέτευσης, αν χρειαστεί και χρειάζεται μεγαλύτερο έργο

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μια σημαντική παρέμβαση για το νοτιοδυτικό Δάσος, που υπέφερε πραγματικά. Ας ελπίσουμε ότι θα είναι η αρχή για ανάλογες εργασίες και σε άλλα σημεία του Χαϊδαρίου, που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

– Κωδικός “Ξεβρόμισμα” – Έργα για τη δυσωδία βόθρου σε γειτονιές της πόλης

 Ανυπόφορες οσμές βόθρου στην πόλη: πρόβλημα υγείας και ποιότητας ζωής
– “ΟΔΟΣ ΒΡΟΜΕΡΗ”. Δυσωδία βόθρου πνίγει την ποιότητα ζωής εκατοντάδων οικογενειών γύρω από την οδό Χίου
– Υγειονομική βόμβα στην καρδιά του Δάσους. Η αφόρητη οσμή των φρεατίων κάνει αβίωτη μια μεγάλη γειτονιά

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button