ΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Άρης Πανόπουλος: Προγραμματική Χάρτα για το Χαϊδάρι της επόμενης δεκαετίας

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Άρης Πανόπουλος στον τηλεοπτικό σταθμό Alert

Σε μια σειρά θεμάτων που απασχολούν την πόλη του Χαϊδαρίου αναφέρθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Άρης Πανόπουλος, απαντώντας στις ερωτήσεις του έγκριτου δημοσιογράφου Βαγγέλη Φανίδη στον τηλεοπτικό σταθμό Alert του οποίου ήταν καλεσμένος.

Ειδικότερα ο κ. Πανόπουλος αναφέρθηκε στην καθημερινότητα κάνοντας ξεχωριστή αναφορά στο πρόβλημα της καθαριότητας, στο κακό οδικό δίκτυο, στον δημοτικό οδοφωτισμό, υπογραμμίζοντας ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η καθημερινότητα και η διαχείρισή της, κάτι στο οποίο έχει αποτύχει ολοσχερώς η διοίκηση Ντηνιακού.

Ανεκπλήρωτα έργα

Ακόμη μίλησε για ανεκπλήρωτα έργα που μόνο εξαγγέλθηκαν από την απερχόμενη δημοτική διοίκηση αλλά δεν έχει γίνει τίποτε, όπως είπε χαρακτηριστικά, δείχνοντας το έργο του οδοφωτισμού στο Μικρό Σχιστό που συνδέει το Χαϊδάρι με τον Κορυδαλλό, λέγοντας ότι εδώ και τρία χρόνια υπάρχει προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια, αλλά δεν έχει προχωρήσει στοιχειωδώς το έργο με ευθύνη της δημοτικής αρχής.

Αναξιοποίητοι χώροι Πρασίνου

Αναφορικά με το Πράσινο και σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου, ο κ. Πανόπουλος μίλησε για χώρους που παραμένουν αναξιοποίητοι από την διοίκηση Βαγγέλη Ντηνιακού, όπως το Πάρκο Νεολαίας, το Άλσος Δαφνιού, ο Διομήδειος κήπος, όπου, όπως είπε, πρέπει να υπάρξει συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο Λόφος του Προφήτη Ηλία κλπ.

Ενώ στην ερώτηση γιατί παραμένουν αναξιοποίητοι οι παραπάνω χώροι, ο υποψήφιος Δήμαρχος Χαϊδαρίου υπογράμμισε το γεγονός ότι δεν είναι στις προτεραιότητες της σημερινής δημοτικής αρχής.

Στρατόπεδο

Για το Στρατόπεδο Χαϊδαρίου, ο κ. Πανόπουλος επικαιροποίησε το πάνδημο αίτημα να αποδοθεί το Στρατόπεδο Χαϊδαρίου στους Πολίτες του Χαϊδαρίου και της Δυτικής Αθήνας, τόνισε την ολιγωρία της απερχόμενης διοίκησης, αφού εδώ και πολλά χρόνια έχουν αποδοθεί στον Δήμο 65 στρέμματα, αλλά το θέμα έχει παραμείνει στα χαρτιά, για να υποστηρίξει την θέση : Να αξιοποιήσουμε τα πράγματα που έχουμε στα χέρια μας και στη συνέχεια να διεκδικήσουμε και άλλα που μπορεί να διαχειριστεί η Αυτοδιοίκηση.

«Ο Δήμος είναι σαν μια μεγάλη οικογένεια. Ανάλογα με τις προτεραιότητες που βάζει η κάθε οικογένεια στο σπίτι της, έτσι πορεύεται, και ακριβώς έτσι έτσι είναι και ο Δήμος», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πανόπουλος , δίνοντας και το στίγμα του για τον τρόπο μελλοντικής διοίκησης του Δήμου.

Οι τρεις πυλώνες η βάση για το προγραμματικό πλαίσιο

Ολοκληρώνοντας την παρουσία του στην εκπομπή στάθηκε στους τρεις βασικούς πυλώνες που, όπως είπε, αποτελούν την βάση για το προγραμματικό πλαίσιο, αυτό που ο κ. Πανόπουλος και οι συνεργάτες του ονομάζουν Προγραμματική Χάρτα για το Χαϊδάρι της επόμενης δεκαετίας.

Οι τρεις πυλώνες, όπως τους ανέπτυξε συνοπτικά, είναι :

  1. Άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας
  2. Ένας νέος Δημοκρατικός Δήμος σε όλες τις λειτουργίες του, με την εφαρμογή του e-Democracy – το μοντέλο διοίκησης, με τους δημότες πρωταγωνιστές στον σχεδιασμό και στη λήψη των αποφάσεων
  3. Σύγχρονη και αποτελεσματική κοινωνική πολιτική, με επαναλειτουργία όλων των δομών που απαξιώθηκαν το προηγούμενο διάστημα και ενίσχυση των υφιστάμενων. Με προτεραιότητα τις ευπαθείς ομάδες και τα άτομα με αναπηρία. Με μια νέα Δημοτική Αρχή δίπλα στον Πολίτη και τις ανάγκες του.

Προτάσεις και θέσεις μέσα από μια ανοιχτή  δημοκρατική διαβούλευση που συνθέτει  τους άξονες της κοινωνικής, οικονομικής, ψηφιακής, πολιτιστικής, αθλητικής και περιβαλλοντικής αναβάθμισης  του Χαϊδαρίου και που θα οδηγήσουν στην πρόοδο και την βιώσιμη ανάπτυξη του.

Πολιτιστική Επιχειρηματικότητα

«Πάνω στους τρεις αυτούς πυλώνες συγκροτούνται οι Προγραμματικές δεσμεύσεις που προκύπτουν από την ίδια την τοπική κοινωνία.» υπογράμμισε ο υποψήφιος Δήμαρχος, για να κλείσει με μια ακόμη παράμετρο που είναι η Πολιτιστική Επιχειρηματικότητα, εξηγώντας ότι το Χαϊδάρι πρέπει να αποκτήσει ταυτότητα, αφού διαθέτει μια πλούσια Ιστορία που έχει καταγραφεί σε όλες τις Ιστορικές περιόδους, από της αρχαιότητα, τα βυζαντινά χρόνια, την Τουρκοκρατία και τα νεότερα χρόνια με ξεχωριστό σύμβολο το Μπλοκ 15 στο Στρατόπεδο του Χαϊδαρίου.

«Δημιουργούμε ένα πολιτιστικό πακέτο και αυτό με την σειρά του δημιουργεί, εκτός από την ταυτότητα για την πόλη, ενίσχυση και στήριξη στην επιχειρηματικότητα στο Χαϊδάρι, μέσω της προσέλκυσης επισκεπτών», σημείωσε ολοκληρώνονταςτην συμμετοχή του ο κ. Άρης Πανόπουλος στην εκπομπή Αυτοδιοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού Alert

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button