ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΔΗΜΟΤΙΚΑ

Κύριε Σταμάτη, τι κάνατε ως διευθυντής για να βγουν οι “σκελετοί από τις ντουλάπες” του Δημαρχείου Χαϊδαρίου;

Χαϊδάρι Σήμερα "Έργα και ημέρες" στα δημοτικά αναψυκτήρια του Χαϊδαρίου - "Πιπεράτες" αποκαλύψεις 3
 
Ο κ. Μπάμπης Δούμουρας ζητάει από τον πρώην οικονομικό διευθυντή του Δήμου, κ. Νώντα Σταμάτη, να συμβάλει στην έξοδο των “σκελετών από τις ντουλάπες” του Δημαρχείου Χαϊδαρίου. Αφορμή το κείμενό του Η πολιτική αντιπαράθεση δεν γίνεται ούτε με μηνύσεις ούτε με απειλητικές συμπεριφορές, στο οποίο αφήνει ευθέα υπονοούμενα για “σκελετούς στα ντουλάπια του Δημαρχείου που ασφυκτιούν και τώρα τελευταία κάποιοι τους ανακάτεψαν (Σπηλιώτης – Λυμπέρης) και άρχισαν τα τριξίματα…”.

 
Γράφει ο Μπάμπης Δούμουρας:

 

Αν και η αντιπαράθεση περισσότερο μοιάζει σαν αιωρούμενα απωθημένα και σκοπιμότητα, παρά ως μια αμερόληπτη κριτική στην σωστή της διάσταση, σαν δημότης και κάτοικος του Άνω Δάσους και εκπρόσωπος της Επιτροπής Κατοίκων που θίγονται άμεσα από κάποιους “σκελετούς στις ντουλάπες”, θα θέλαμε να μάθουμε από τον αξιότιμο και σεβαστό πρώην διευθυντή επί των οικονομικών του Δήμου, αν για το ταμείο που παρέδωσε στον επόμενο από αυτόν και στον γενικό απολογισμό, έχει ήσυχη την συνείδησή του και αν τηρούσε τους νόμους και την νομιμότητα. 


Διότι από τα δύο ονόματα που αναφέρει, το ένα είναι του κ. Θ. Σπηλιώτη, ο οποίος στα πρακτικά τού Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρει ότι με την ΠΕ/2/87 χάθηκε από ”λάθος” το 50% (!!!) της Δημοτικής Περιουσίας του Δήμου Χαϊδαρίου, δηλαδή κατά τους κ.κ. Ασπρογέρα – Τερζάκη χάθηκαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ!!!


Και ερωτούμε: Τα αναζήτησε να εισπραχτούν και αν όχι γιατί; 


Επίσης, ποια η γνώμη του για τους “επίορκους υπαλλήλους των διπλανών γραφείων και υπηρεσιών και των “χαμένων” εγγράφων που καταγγέλλει ο κ. Λυμπέρης”;


Εμείς εδώ επάνω στο βουνό, που έχουμε και μνήμη και γνώση, θα μπορούσαμε να τους ονομάσουμε και “νονούς” και όχι μόνο μεταφορικά, αλλά ουσιαστικά και με δόλο, γιατί ενώ γνώριζαν ότι η περιοχή αποτελούσε σχεδόν στο σύνολό της μια ενιαία περιουσία, αυτοί δεχόντουσαν τον τεμαχισμό και κατά διαστήματα πιστοποιητικά δεκάδων οικοπέδων, βαφτισμένα ως “άγνωστα” (Πρακτικά ΔΣ 4/2011, αποκάλυψη και από τον τότε αντιδήμαρχο κ. Άρη Πανόπουλο).


Διακρίνει ή όχι παράβαση καθήκοντος, που κατά τον νομικό κ. Ασπρογέρακα είναι στα όρια της απιστίας;


Θα ήταν μεγάλη τιμή για όλους εμάς να είχαμε μια απάντηση από τον κ. Σταμάτη. Όσο κι αν αυτό ανήκει στα ευτράπελα, δηλαδή δημότες και πολίτες να διεκδικούν επίμονα, ως θεματοφύλακες, αυτό που άλλοι ήταν ταγμένοι και ορκισμένοι να τηρούν και να διεκδικούν, δηλαδή το δημόσιο συμφέρον.


Γιατί η πολύχρονη αναβλητικότητα και οι διαπιστώσεις τέτοιου είδους, μας αφήνουν με την εντύπωση και την βαθιά λύπη ότι κάποιοι ταυτίστηκαν με την πλευρά των οικονομικά ισχυρών, της συναλλαγής, της ανομίας και της κακοδιαχείρισης. 


Πρέπει να δοθούν επιτέλους εξηγήσεις. Οι “σκελετοί στις ντουλάπες”, θα παραμένουν για πάντα κλεισμένοι εκεί;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Καταγγελία “φωτιά” από τον Τάσο Λυμπέρη για επίορκους υπαλλήλους στον Δήμο


– Συνταρακτικό: Όλα γνωστά για το “τεράστιο φαγοπότι” του Χαϊδαρίου, αλλά δεν εισπράχθηκε ούτε ευρώ!


– “Οι οικοπεδοφάγοι στο Χαϊδάρι έχουν κάνει επίθεση. Δεν θα μείνουν έτσι!”


– Μια πολύ περίεργη απώλεια εγγράφων από το αρχείο της δημοτικής περιουσίας

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button