ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

6 στοιχήματα θα κρίνουν το μέλλον στην Δυτική Αθήνα

Κρίτων Αρσένης,
Περιβαλλοντολόγος, οικονομολόγος, ευρωβουλευτής ’04 –΄19
Υποψήφιος ΜέΡΑ25,
ΔΥΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ Β΄ Αθήνας

Οι Δυτικές Συνοικίες έχουν υποστεί για χρόνια περιβαλλοντική υποβάθμιση. ΧΥΤΑ Φυλής, Ρύπανση Θριασίου, υποβάθμιση όρους Ποικίλου και Αιγάλεω, εγκατάλειψη Ιεράς Οδού και ένα απροστάτευτο Πάρκο Τρίτση είναι οι προκλήσεις που θα κρίνουν το μέλλον. Μαζί τους και οι διεκδικήσεις του μητροπολιτικού ναού Λαμίας επί 7,500 στρεμμάτων σε Περιστέρι και Πετρούπολη, συμπεριλαμβανομένων 35 χώρων πρασίνου, αλλά και δρόμων και σχολείων

Σε αυτή την προεκλογική περίοδο όμως δεν συζητήθηκαν όπως κατά την γνώμη μου θα έπρεπε. Ανέλαβα να τα αναδείξω σε κάθε δημόσια τοποθέτησή μου σε τηλεόραση και ραδιόφωνο. Την επομένη των  εκλογών πρέπει να γίνουν απτά πράγματα:

1. Ο ΧΥΤΑ Φυλής πρέπει να κλείσει και να αναλάβει κάθε περιοχή της Ελλάδας την διαχείριση των απορριμμάτων της τοπικά. Να έχει κάθε περιοχή το κόστος από την αναποτελεσματική ανακύκλωση, από την κακή διαχείριση των απορριμμάτων.  

2. Οι βιομηχανίες στο Θριάσιο πρέπει να μπουν στο στόχαστρο των επιθεωρητών περιβάλλοντος και να σταματήσει η επιλεκτική χρήση των φίλτρων από κάποιες βιομηχανίες, που φαίνεται να είναι αυτό που οδηγεί στη δυσοσμία και επιπρόσθετη ρύπανση του αέρα.

3. Το Ποικίλο και Αιγάλεω όρος να μπει σε καθεστώς προστασίας, με ζώνες απόλυτης προστασίας, αλλά και δασικές και περιπατητικές ζώνες, ανάδειξη μονοπατιών, μέτρα διαχείρισης για την αποφυγή πυρκαγιών και καθαρισμό των ανεξέλεγκτων χωματερών μπάζων που να επιτρέπουν την ήπια αναψυχή και να αυξάνουν την ποιότητα ζωής.

4. Η Ιερά Οδός να γίνει το μεγάλο αρχαιολογικό έργο της Αθήνας, με ενοποίηση και ανάδειξη των αρχαίων μνημείων της από τον Βοτανικό Κήπο στο Χαΐδάρι έως την Μονή Δαφνίου, το ιερό της Αφροδίτης, τα αρχαία σπήλαια και την λίμνη Κουμουνδούρου.

5. Το Πάρκο Τρίτση πρέπει να μπει σε καθεστώς προστασίας ολόκληρο και όχι το μισό όπως είναι σήμερα. Απαιτείται να γίνει η διαχειριστική μελέτη και να λυθεί το ιδιοκτησιακό με τους όμορους δήμους.

6. Για τις διεκδικήσεις του μητροπολιτικού ναού Λαμίας, που η τύχη τους θα αποφασιστεί στο εφετείο τον Νοέμβριο του 2019, απαιτείται κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού ώστε να στοιχειοθετηθεί η κυριότητα του δημοσίου. Χρειάζεται μια εξονυχιστική έρευνα στα αρχεία του κράτους για όλες τις πράξεις που έγιναν από το δημόσιο στον χώρο αυτό τα τελευταία 100 χρόνια.

Σε όλα αυτά τα ζητήματα αναλαμβάνω να είμαι θεματοφύλακας, να δημιουργώ ευρείες συμμαχίες μέσα και έξω από την Βουλή για την αντιμετώπισή τους, όπως έκανα και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπως έκανα και στο Εθνικό Συμβούλιο Χωροταξίας, όπως έκανα πάντα όπου και αν βρέθηκα.

Στον αγώνα αυτό που ξεκινά αυτή την Κυριακή, σας καλώ να είστε συμπαραστάτες.

Για να χτυπήσει η καρδιά της Αθήνας Δυτικά!

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button