ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ψάχνοντας στα τυφλά μια διεύθυνση στο Χαϊδάρι…

Το “καμπανάκι”  για τις πινακίδες οδοσήμανσης το χτύπησε ένας κούριερ που ήρθε για παράδοση στο γραφείο μας. Μάς είπε: “Μια και μπήκα σε εφημερίδα, θα ήθελα να σας πω κάτι σοβαρό. Κάνω τη δουλειά αυτή σε διάφορους Δήμους. Αυτό που συμβαίνει στο Χαϊδάρι, δεν υπάρχει πουθενά. Ψάχνοντας μια διεύθυνση στο Χαϊδάρι, δεν βρίσκεις πινακίδες σχεδόν σε κανένα δρόμο, σε καμία διασταύρωση. Ψάχνεις στα τυφλά!”.

Το κείμενο αυτό δημοσιεύτηκε πριν 5 χρόνια. Το πρόβλημα των πινακίδων με τα ονόματα δρόμων χρονίζει και χρειάζεται λύση 

Πράγματι, εικόνα σαν την εισαγωγική του άρθρου με πινακίδες σε γωνιά δρόμων, έστω και ταλαιπωρημένες, είναι κάτι καθόλου συνηθισμένο στην πόλη μας.

Τι κάνει ο ξένος, που ψάχνει διεύθυνση στο Χαϊδάρι;

Πολλοί από εμάς δεν έχουμε συνειδητοποιήσει το μέγεθος του προβλήματος. Γιατί στο Χαϊδάρι κινούμαστε σε γνωστό περιβάλλον και σπάνια θα χρειαστεί να γυρίσουμε να κοιτάξουμε το όνομα του δρόμου σε μια γωνία. Όμως τι κάνει ο ξένος, επισκέπτης ή επαγγελματίας; Ας αναλογιστούμε πόσο εκνευριστικό είναι το να ψάχνεις σε άλλη πόλη μια διεύθυνση και να μην βρίσκεις μπλε πινακίδα. Αλλά και το αντίθετο: Αν κινηθείς στην Πετρούπολη, για παράδειγμα, αντικρίζεις σε κάθε γωνία στήλη με τα ονόματα των δρόμων, ευδιάκριτη και πεντακάθαρη.

Ψάχνοντας στα τυφλά μια διεύθυνση στο Χαϊδάρι... 1
Την καινούργια αυτή πινακίδα τοποθέτησαν μόνοι τους κάτοικοι του δρόμου.

Στους περισσότερους δρόμους του Χαϊδαρίου δεν υπάρχει η μπλε πινακίδα με το όνομά τους. Αλλά και όπου την εντοπίζεις, αυτή έχει ξεθωριάσει με το πέρασμα του χρόνου και δεν διαβάζεται. Ταυτόχρονα, σε αρκετές περιπτώσεις διάφοροι ανόητοι, οπαδοί κυρίως ποδοσφαιρικών ομάδων, τοποθετούν πάνω σε αυτές αυτοκόλλητα, όπως και στα σήματα του Κ.Ο.Κ. Έτσι κάτοικοι και επισκέπτες της πόλης μας πρέπει να μαντέψουν πού βρίσκεται η ταχυδρομική διεύθυνση που αναζητούν.

Ψάχνοντας στα τυφλά μια διεύθυνση στο Χαϊδάρι... 3

Για έχοντες όραση γερακιού!

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button