ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Θάνατος αστυνομικού στον Σκαραμαγκά: “Στο Δαφνί μας βρήκαν με ένα κουρσάκι και μας κυνήγησαν”

Απολογούνται σήμερα Παρασκευή (22/12) στην ανακρίτρια Πειραιά τα δύο ξαδέρφια, 20 και 17 ετών για την καταδίωξη που προκάλεσε τον τραγικό θάνατο του αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ, Χρήστου Κουρουνιώτη.

Σύμφωνα με το zugla.gr, o 20χρονος που ήταν ο πρώτος που συνελήφθη παραδέχθηκε στην προανακριτική του κατάθεση ότι μαζί με τον 17χρονο ξάδερφό του και δύο ακόμη άτομα το βράδυ, τα ξημερώματα της 18ης Δεκεμβρίου, έκλεβαν αυτοκίνητα και έτσι τους εντόπισαν οι αστυνομικοί. Στην κατάθεσή του, που αποκαλύπτει η «Ζούγκλα»,  ισχυρίστηκε:

«Μένω στο Σοφό μαζί με την οικογένειά μου, είμαι παντρεμένος και έχω ένα παιδί. Χθες το βράδυ ήμουν στο Πέραμα μαζί με τον ξαδέρφό  μου Ζ.Β, ο οποίος μου είπε να πάμε να κλέψουμε  ένα αυτοκίνητο και να πάμε στο Σοφό να πάρουμε ένα άτομο που το φωνάζουμε Γκρ… Και αυτός Ρομά και ένα άλλο που ήταν  μαζί του και να γυρίσουμε όλοι μαζί να κλέψουμε και άλλα αυτοκίνητα στη Νίκαια. Με τον Γκρ… με έχουν ξαναπιάσει γιατί είχαμε κλέψει σίδερα. Ξεκινήσαμε και κλέψαμε ένα πράσινο HΥUNDAI από το Πέραμα και πήγαμε στο Σοφό  και πήραμε τον Γκρ… και τον άλλο που δεν ήξερα καθόλου, ο οποίος είχε ένα άλλο αυτοκίνητο».

Στη συνέχει υποστηρίζει ότι γύριζαν πίσω στη Νίκαια και επειδή όμως το όχημα που είχαν κλέψει από το Πέραμα δεν τράβαγε λόγω δίσκου το παράτησαν σε ένα δρόμο πίσω από τα Διυλιστήρια Ασπροπύργου.

«Στη συνέχεια, με το άλλο αμάξι που ζήτησε και οδήγησε ο ξάδερφός μου, πήγαμε στη Νίκαια και κλέψαμε ένα Toyota Carina και δύο άλλα HYUNDAI και φύγαμε για το Σοφό. Εγώ οδηγούσα ένα HYUNDAI που κλέψαμε από τη Νίκαια, ο ξάδερφος το Carina και ο Γκρ…. το άλλο HYUNDAI και ο τέταρτος, που δεν ξέρω πως λέγεται, το άλλο αμάξι. Στο Δαφνί μας βρήκαν με ένα κουρσάκι και μας κυνήγησαν. Ο ξάδερφός μου και οι άλλοι με τα άλλα αυτοκίνητα μόλις το είδαν αυτό έφυγαν και με άφησαν πίσω. Εγώ για να μη με πιάσουν οι αστυνομικοί πάτησα γκάζι, άλλαζα συνέχεια λωρίδες και περνούσα τα άλλα αυτοκίνητα. Όμως στη μεγάλη στροφή πριν τα διυλιστήρια ακούμπησα ένα μεγάλο αμάξι που ήταν δίπλα μου και το δικό μου γύρισε ανάποδα στο δρόμο. Αφού δεν μπορούσα να ξεφύγω  από τους Αστυνομικούς παραδόθηκα με τα χέρια ψηλά και μετά άκουσα ένα μπαμ. Πιο μετά με πήραν άλλοι Αστυνομικοί με πήγαν στο νοσοκομείο και μου πήραν αίμα οι γιατροί και αργότερα άλλοι αστυνομικοί με έφεραν σε εσάς. Πάνω μου είχα κάτι εργαλεία με τα οποία κλέβαμε τα αυτοκίνητα. Ζητάω συγνώμη».

Η πρώτη ενημέρωση στις Αρχές 

Αυτόπτης μάρτυρας βλέπει τις κινήσεις των τεσσάρων Ρομά, τη στιγμή που κλέβουν το αυτοκίνητο  σε δρόμο της Νίκαιας. Η ώρα ήταν 3.20 τα ξημερώματα:

«Κάποια στιγμή άκουσα έντονο θόρυβο φτιαγμένου αυτοκινήτου να τρέχει και βγήκα στο μπαλκόνι μου να δω τι  συμβαίνει. Εκεί είδα ένα ασημί αυτοκίνητο να τρέχει ανάποδα. Πρόσεξα πως μπροστά από το ασημί ήταν ένα άλλο σκουρόχρωμο αυτοκίνητο και πίστεψα πως ο ένας κυνηγούσε τον άλλον. Μόλις προσπέρασαν μια παιδική χαρά έβαλε όπισθεν το σκούρο αυτοκίνητο και είδα τον οδηγό του που έβγαλε το κεφάλι του από το παράθυρο του οδηγού και έκανε όπισθεν. Εκεί πίστεψα πως θα γινόταν τσακωμός. Κατόπιν έβαλε όπισθεν και το ασημί αυτοκίνητο και ο συνοδηγός αυτού, άνοιξε την πόρτα ενώ αυτό συνέχισε να κινείται προς τα πίσω. Όταν και τα δύο αυτοκίνητα παρκάρανε είδα να κατεβαίνουν τέσσερα συνολικά άτομα, τα οποία είδα να πλησιάζουν ένα σταθμευμένο σκουρόχρωμο όχημα, λίγο πιο πάνω από το σπίτι μου. Οι δύο έκατσαν από τη μεριά του οδηγού του σταθμευμένου αυτοκινήτου και κάτι έκαναν. Οι άλλοι δύο πηγαινοερχόντουσαν από το σταθμευμένο αυτοκίνητο στο δικό τους και έπαιρναν διάφορα αντικείμενα. Είδα τα φώτα του αυτοκινήτου που περιεργάζονταν να ανάβουν και κατάλαβα ότι το είχαν ανοίξει».

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button