ΕΛΛΑΔΑ

Σύλλογος Γυναικών Χαϊδαρίου: Δεν συμφιλιωνόμαστε με τα εγκλήματα που θυσιάζουν τις ανθρώπινες ζωές

Προοδευτικός Σύλλογος Γυναικών Χαϊδαρίου

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Γυναικών Χαϊδαρίου (μέλος της ΟΓΕ) εκφράζει τη θλίψη και την οργή του, που κατακλύζουν και όλες τις γυναίκες του μόχθου μπροστά στη νέα τραγωδία με θύματα εκατοντάδες ξεριζωμένους πρόσφυγες στ’ ανοιχτά της Πύλου. Καλεί τις γυναίκες του Χαϊδαρίου να συμμετέχουμε στη συγκέντρωση αλληλεγγύης που οργανώνουν τα εργατικά σωματεία σήμερα Πέμπτη 15.6.2023 στις 8.00 μ.μ. στο Σύνταγμα.

Καταγγέλλουμε τη νέα πράξη του επαναλαμβανόμενου εγκλήματος που διαδραματίζεται στις ελληνικές θάλασσες με θύματα πρόσφυγες που εγκαταλείπουν τις πατρίδες τους εξαιτίας του πολέμου και της φτώχειας.

Καταδικάζουμε την πολιτική της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των ελληνικών κυβερνήσεων που υλοποιούν τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και οδηγούν τους λαούς στον ξεριζωμό.

Δεν δεχόμαστε το προωθούμενο νέο Σύμφωνο της ΕΕ για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, που ενταφιάζει την Συνθήκη της Γενεύης. Αποτελεί ένα ακόμα κρίκο στην αλυσίδα της απάνθρωπης πολιτικής τους που γιγαντώνει τη δράση των κυκλωμάτων των διακινητών και μετατρέπει τις ελληνικές θάλασσες σε θάλασσες νεκρών.

Απαιτούμε:

  • Την ουσιαστική προστασία των ξεριζωμένων, την εφαρμογή των δικαιωμάτων τους στο άσυλο, τη μετάβασή τους στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους.
  • Την κατάργηση όλων των συμφωνιών και των νόμων καταστολής και εγκλωβισμού τους

Δεν συμφιλιωνόμαστε με τα εγκλήματα που θυσιάζουν τις ανθρώπινες ζωές.

Μετατρέπουμε την οργή και την αγανάκτησή μας σε συλλογική δράση ενάντια στους ενόχους, ενάντια στην πολιτική που τα γεννά.

Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

Παρόμοια Άρθρα

Ένα Σχόλιο

  1. 6 και 10.000 χιλιάδες ευρώ που τα βρίσκουν οι φουκαράδες, την στιγμή που εσείς δεν έχετε ούτε ευρώ στην τσέπη σας. Στην Ελβετία άραγε γιατί δεν πηγαίνουν λάθρο..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button