ΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Η Πρωτομαγιά μας υπενθυμίζει να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε όσα μας αξίζουν”

Δήλωση του Δημάρχου Χαϊδαρίου Μιχάλη Σελέκου για την Εργατική Πρωτομαγιά

«Η Δημοτική Αρχή του Χαϊδαρίου τιμά την Εργατική Πρωτομαγιά και την 138η επέτειο του ξεσηκωμού των εργατών στο Σικάγο το 1886.

Την φετινή Πρωτομαγιά συμπληρώνονται και 80 χρόνια από την εκτέλεση των 200 κομμουνιστών στην Καισαριανή, οι οποίοι ήταν κρατούμενοι στο Μπλοκ 15, στο στρατόπεδο Χαϊδαρίου. Γι αυτό και μαζί με τον Δήμο Καισαριανής οργανώσαμε διήμερο εκδηλώσεων όχι μόνο για να τιμήσουμε τη μνήμη τους, αλλά και για να βροντοφωνάξουμε πως ο αγώνας τους, η ανυποχώρητη πάλη τους έχει συνεχιστές στο σήμερα.

Σήμερα βλέπουμε νέα αιματοκυλίσματα λαών για τα κέρδη των λίγων. Το βλέπουμε στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, στην σφαγή στην Γάζα και σε τόσες άλλες γωνιές του πλανήτη, με τα σύννεφα ενός γενικευμένου πολέμου να μαζεύονται όλο και περισσότερο. Βλέπουμε επίσης την ενίσχυση των συνθηκών γαλέρας στους τόπους δουλειάς την ίδια ώρα που οι λίγοι θησαυρίζουν, με τους εργαζόμενους να δουλεύουν εξαντλητικά ωράρια για ένα μισθό που πλέον δεν φτάνει ούτε για τα βασικά.

Βλέπουμε όμως και μεγάλες κινητοποιήσεις σε όλο τον κόσμο και στη χώρα μας ενάντια στους πολέμους, ενάντια στη φτώχεια, για δουλειές με δικαιώματα και ζωή με αξιοπρέπεια. Σε αυτή την κατεύθυνση χρειάζεται να ενισχυθεί η πάλη του λαού μέσα από τα σωματεία και τα συνδικάτα.

Η Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για συλλογικές συμβάσεις που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες. Διεκδικεί να υπάρχουν μόνιμες προσλήψεις με αντίστοιχη χρηματοδότηση ώστε και οι εργαζόμενοι να μην είναι «όμηροι» των συμβάσεων ορισμένου χρόνοι αλλά και να στελεχωθούν οι υπηρεσίες που μέσα από το έργο τους μπορούν να δώσουν «ανάσες» στο λαό της περιοχής.

Ο ξεσηκωμός στο Σικάγο το 1886, στην Θεσσαλονίκη το Μάιο του 1936, η αταλάντευτη και ηρωική στάση των 200 που εκτελέστηκαν την Πρωτομαγιά του 1944 καθώς και οι τόσες άλλες κορυφαίες στιγμές του εργατικού κινήματος, δείχνουν πως όταν ο λαός παλεύει οργανωμένα και αποφασισμένα για την κοινωνική απελευθέρωση, καμία καταστολή δε μπορεί να του βάλει φρένο.

Η Πρωτομαγιά μας υπενθυμίζει πως μπορούμε να γίνουμε πιο δυνατοί, να ορθώσουμε εμπόδια στην αντιλαϊκή λαίλαπα, να αποσπάσουμε κατακτήσεις, να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε τα όσα μας αξίζουν.

Και η Δημοτική Αρχή του Χαϊδαρίου δηλώνει παρούσα σε αυτόν τον ανυποχώρητο αγώνα».

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button