ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια ξεχωριστή εκδήλωση του Συλλόγου Ηπειρωτών στο Γραμματόσημο

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

Εκδήλωση «Η μουσικότητα της Ελληνικής γλώσσας & οι διάλεκτοι της Ηπείρου»

Στις 27 Απριλίου 2024 διοργανώθηκε από τον σύλλογο Ηπειρωτών Χαϊδαρίου, μια ξεχωριστή εκδήλωση επιμορφωτικού επιπέδου.

Στον καταπληκτικά όμορφο χώρο, στο καφέ Γραμματόσημο, στο Δάσος Χαϊδαρίου, το βράδυ τού Σαββάτου, 27 Απριλίου 2024, πλημμύρισε η αίθουσα του Α΄ ορόφου  από́ ωραίους λόγους, αναφερόμενοι στην μουσικότητα της ελληνικής γλώσσας & τις διαλέκτους της Ηπείρου.

Ομιλητές:

Η Ελένη Κουλιζάκη, φιλόλογος & συγγραφέας που μαζί́ μέ τον Γιώργο Κουτσιβίτη, μουσικοσυνθέτη μας ταξίδεψαν μουσικά́ στην γλώσσα με αρχαία λύρα.

Ο Γρηγόρης Κρυστάλλης, φιλόλογος και ο Προκόπης Γκογιάννος, μαθηματικός – οικονομολόγος, μας μίλησαν για τις διαλέκτους της Ηπείρου.

Επίτιμος καλεσμένος, ο καθηγητῆς της φιλοσοφικής του ΕΚΠΑ, καθώς και αντιπρόεδρος της ΕΜΑΕΜ κ. Χαράλαμπος Σπυρίδης που μας μίλησε για την Πλατωνική́ μαθηματική́ γλώσσα και την μουσική́.

Μια ξεχωριστή εκδήλωση του Συλλόγου Ηπειρωτών στο Γραμματόσημο 3

Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος του συλλόγου Δημήτρης Σούκης, ο οποίος τόνισε την διαφορετικότητα αυτής της εκδήλωσης από όλες όσες διοργανώνει ο σύλλογος, την σημασία της, αλλά και την πρόθεση του συλλόγου να συνεχίσει να διοργανώνει μεταξύ των άλλων και τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Ευχαρίστησε επίσης όλους τους ομιλητές της εκδήλωσης, όπως και τα μέλη του Δ.Σ του συλλόγου που βοήθησαν για την διοργάνωση και  ιδιαίτερός την Λίζα Κομήνη, μέλος του Δ. Σ. που ήταν η συντονίστρια της εκδήλωσης.  

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί και εκλεκτοί φίλοι τους οποίους και ευχαριστούμε. Μεταξύ αυτών παραβρέθηκαν, ο Βαγγέλης Ντηνιακός πρώην Δήμαρχος Χαϊδαρίου και νυν επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο Κωνσταντίνος Ζηκόπουλος, Α΄ Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος  

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον ιδιοκτήτη του «Γραμματόσημο cafe» Γιάννη Στύλιο, μέλος του συλλόγου μας που μας διέθεσε την πανέμορφο αυτό χώρο για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Μια ξεχωριστή εκδήλωση του Συλλόγου Ηπειρωτών στο Γραμματόσημο 5

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button