ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Δολοφονία αστυνομικού στου Ρέντη: Φυσικός αυτουργός προσπάθησε να διαφύγει στο εξωτερικό κι εντοπίστηκε στα Γιάννενα

Περισσότερες από 60 προσαγωγές και συλλήψεις έγιναν τις τελευταίες ώρες για την δολοφονική επίθεση στις 7 Δεκεμβρίου στον αστυνομικό των ΜΑΤ, Γιώργο Λυγγερίδη, με ναυτική φωτοβολίδα στου Ρέντη, έξω από το γήπεδο βόλει «Μελίνα Μερκούρη». Η έρευνα έτρεξε όλο αυτό το διάστημα και η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. είναι σε πλήρη εξέλιξη, καθώς στη δικογραφία περιλαμβάνονται περισσότερα από 150 πρόσωπα για εμπλοκή όχι μόνο στο θάνατο του αστυνομικού αλλά και σε άλλες υποθέσεις οπαδικής βίας. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν την Τρίτη ενώπιον του εισαγγελικών αρχών για να τους αποδοθούν επισήμως οι βαριές κατηγορίες.

Η μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας ξεκίνησε το απόγευμα της Κυριακής από την πόλη των Ιωαννίνων. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΡΤΝews, ένας από τους φυσικούς αυτουργούς της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος του νεαρού αστυνομικού, προσπάθησε να διαφύγει στο εξωτερικό. Πιθανότατα να διέφευγε προς την Αλβανία. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εντοπίστηκε στην πόλη των Ιωαννίνων από αστυνομικούς του τμήματος Αθλητικής Βίας, επέβαινε σε αυτοκίνητο και κινούταν προς τα σύνορα.

Στη συνέχεια έγιναν έρευνες και στην Αττική αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 56 συλλήψεις, ανάμεσα στις οποίες βρίσκονται οι πέντε ηθικοί αυτουργοί και δύο αρχηγικά μέλη, δηλαδή οι αυτοί που έδωσαν το έναυσμα για την επίθεση εναντίον της διμοιρίες των ΜΑΤ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται ο αδερφός του δεκαοκτάχρονου, ο οποίος είχε συλληφθεί από την πρώτη στιγμή ως φυσικός αυτουργός, καθώς ήταν αυτός που είχε ρίξει την ναυτική φωτοβολίδα.

Εκτός από το λεκανοπέδιο Αττικής, έγιναν έρευνες στα Χανιά, στην Καρδίτσα και στη Σπάρτη. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΡΤΝews, βρέθηκαν τουλάχιστον δύο πιστόλιαεκτοξευτήρες ναυτικών φωτοβολίδων, αρκετά βεγγαλικά, ρόπαλα αλλά βρέθηκε ένας ασύρματος συντονισμένος την συχνότητα της αστυνομίας. Επίσης εντοπίστηκαν και ρούχα που φορούσαν κάποιοι οπαδοί το βράδυ της επίθεσης σε βάρος των αστυνομικών των ΜΑΤ.

Υπενθυμίζεται ότι ο 31χρονος αστυνομικός έφυγε από τη ζωή στις 27 Δεκεμβρίου, μετά από 20 ημέρες νοσηλείας, έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό του από ναυτική φωτοβολίδα που είχε δεχθεί κατά τη διάρκεια επεισοδίων που έλαβαν χώρα έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη κατά τη διάρκεια του αγώνα βόλεϊ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.

Πηγή: ertnews.gr

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button