ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Στον Ασπρόπυργο οι φυλακές Κορυδαλλού, με ΣΔΙΤ μαμούθ 750 εκατ. ευρώ

Σε δημοπράτηση βγήκε το έργο μετεγκατάστασης των φυλακών Κορυδαλλού στην περιοχή του Θριάσιου. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα ΣΔΙΤ που έχουν ποτέ δημοπρατηθεί στη χώρα με προϋπολογισμό που με τον ΦΠΑ ξεπερνά τα 765 εκατ. ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ 617,18 εκατ. ευρώ).

Το χρονοδιλαγραμμα είναι εντός του 2024 να ανακηρυχθεί ο ανάδοχος του έργου με τη διαδικασία των ΣΔΙΤ.

Αναθέτουσα Αρχή είναι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Η εκδήλωση ενδιαφέροντος έχει οριστεί για τις 4 Σεπτεμβρίου 2023. Το έργο αναμένεται να προσελκύσει πολλά σχήματα λόγω της μεγάλης του αξίας.

Το αντικείμενο της Σύμβασης Σύμπραξης είναι η χρηματοδότηση, μελέτη, κατασκευή, προμήθεια εξοπλισμού, συντήρηση και τεχνική διαχείριση των υποδομών που θα στεγάσουν το Δικαστικό Σωφρονιστικό Συγκρότημα Αθηνών (ΔΣΣΑ) και τη Διεύθυνση Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής (ΔΜΔΑ). Οι φυλακές μετακομίζουν στη θέση του παλαιού Στρατοπέδου «Αμερικάνικης Ευκολίας», σε ακίνητο 100 στρεμμάτων, περίπου.

Η διάρκεια της σύμβασης για το έργο μετεγκατάστασης των φυλακών Κορυδαλλού έχει υπολογιστεί σε 360 μήνες εκ των οποίων τα πρώτα 3-4 χρόνια θα αφορούν την κατασκευαστική περίοδο του έργου. Ωστόσο η διάρκεια της σύμπραξης θα οριστικοποιηθεί κατά το Στάδιο της Β’ Φάσης του Διαγωνισμού.

Ο Ιδιωτικός Φορέας Σύμπραξης (ΙΦΣ) θα αναλάβει την υλοποίηση του Έργου σύμφωνα με τα ειδικότερα προβλεπόμενα στη Σύμβαση Σύμπραξης.

Συνοπτικά ο ΙΦΣ θα αναλάβει: την εκπόνηση των μελετών, το σύνολο των ενεργειών για την έκδοση των αδειοδοτήσεων και το σύνολο των εργασιών κατασκευής των κτηριακών υποδομών. Επίσης, την τεχνική διαχείριση και συντήρηση των υποδομών καθ’ όλη τη διάρκεια της Σύμβασης Σύμπραξης.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button