ΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Δημήτρης Τσατσαμπάς: Σ’ αυτόν τον αγώνα είμαι μαζί του!

Τη δική του ισχυρή στήριξη στη δημιουργία ενός μετώπου πολιτικής αλλαγής στο Χαϊδάρι δίνει ο Δημήτρης Τσατσαμπάς. Είναι ο τρίτος εν ενεργεία Δημοτικός Σύμβουλος και ο δεύτερος της παράταξης του Βαγγέλη Ντηνιακού που τάσσεται με τον Άρη Πανόπουλο, με τον οποίο, όπως σημειώνει, “ναι, έχουμε διαφορετική πολιτική ταυτότητα, όμως μας ενώνουν η κοινή αντίληψη, οι κοινοί στόχοι και το όραμα για το καλό της πόλης και των ανθρώπων της”

Ο Δ. Τσατσαμπάς δηλώνει τη συμπόρευσή του με τον Άρη Πανόπουλο σε γραπτή δήλωση που έστειλε στο “Χαϊδάρι Σήμερα”. Σε προφορική επικοινωνία τόνισε ότι η παράταξη “Ώρα Χαϊδάρι” διαμορφώνει τις συνθήκες για σταματήσει η προβληματική κατάσταση του Χαϊδαρίου σε όλα σχεδόν τα επίπεδα, την οποία είχε καταγράψει στην πολιτική δήλωση αποχώρησής του του από την παράταξη Ντηνιακού τον Οκτώβριο του 2022. Στην αλλαγή του πολιτικού τοπίου συνηγορεί η ενσωμάτωση της δημοτικής κίνησης του Χρήστου Νικολάου, η δήλωση συστράτευσης της Αγγελικής Γκανά – Ρηγάκη, όπως και η χτεσινή της Μέμης Μαρίας Κοντογιάννη (ο Δημήτρης Τσατσαμπάς και η Μέμη Μαρία Κοντογιάννη είχαν εκλεγεί με την παράταξη του Β. Ντηνιακού).

Σ’ αυτόν τον αγώνα είμαι μαζί του”

Ολόκληρη η δήλωση του Δημήτρη Τσατσαμπά:

Φίλες και Φίλοι. Συμπολίτες-σσες.

Σε όλη τη διαδρομή μου στην αυτοδιοίκηση, επιμένω “φωναχτά” για ένα Δήμο με υποδειγματικές υπηρεσίες προς όλους τους πολίτες.

Για μια πόλη με υψηλές προδιαγραφές διαβίωσης σε όλη της την έκταση και για όλους τους πολίτες της.

Μια πόλη που θα χαίρεσαι να τη ζεις.

Τις θέσεις μου αυτές δεν τις εγκατέλειψα ποτέ και συνεχίζω να επιμένω για την υλοποίησή τους χωρίς καμιά υπαναχώρηση.

Αυτές οι θέσεις και αυτή η διαδρομή, είναι που όριζαν και ορίζουν τις επιλογές μου στα κοινά της πόλης που ζούμε και αγαπάμε.

Αυτές οι αρχές είναι που δεν μου επιτρέπουν να σιωπώ και που με οδήγησαν στο να απορρίψω αυτό που η σημερινή Δημοτική αρχή παρουσιάζει ως έργο της.

Το Χαϊδάρι έχει όλα εκείνα τα φυσικά χαρίσματα για να βγει μπροστά, να κάνει τη διαφορά.

Αυτός είναι ο στόχος. Αυτό είναι το όραμα.

Εκείνο που χρειάζεται είναι μία διοίκηση ικανή και αποφασισμένη για να το πετύχει.

Ο Άρης Πανόπουλος έχει αποδείξει μέσα από την πορεία του στα δημοτικά δρώμενα, ότι δουλεύει σωστά, και ότι δεν έχει κομματικές παρωπίδες.

Με τον Άρη, Ναι έχουμε διαφορετική πολιτική ταυτότητα, όμως η κοινή αντίληψη, οι κοινοί στόχοι και το όραμα για το καλό της πόλης και των ανθρώπων της, μας ενώνουν.

Η απόλυτη δέσμευσή του ως Υπ. Δημάρχου ότι η πόλη θα ξεφύγει από τη στασιμότητα που επί χρόνια την κρατάει καθηλωμένη, κέρδισε την εμπιστοσύνη μου.

Σ’ αυτόν τον αγώνα είμαι μαζί του.

“Μια πόλη για να την ζεις”

Σε πρόστατο άρθρο – παρέμβαση, ο Δημήτρης Τσατσαμπάς, που έχει καταγράψει πολύχρονη πολιτική διαδρομή στην πόλη από διάφορα πόστα, κατέθεσε το καταστάλαγμα της πείρας του για μια διοίκηση “που θα υπηρετεί με αυταπάρνηση τις πραγματικές ανάγκες της τοπικής μας κοινωνίας. Για ένα Δήμο με δημοκρατικό ορθολογικό και σύγχρονο τρόπο λειτουργίας. Για μικρές και μεγάλες αλλαγές που θα κάνουν αισθητά καλύτερη τη ζωή στην πόλη μας.” Ολόκληρο το άρθρο εδώ: “Μια πόλη για να την ζεις” – 7 προτάσεις για το Χαϊδάρι

“Αποχωρώ για να μείνω σταθερός στις αρχές μου”

Ο Δημήτρης Τσατσαμπάς ήταν “εξ απορρήτων” συνεργάτης του Βαγγέλη Ντηνιακού από την έναρξη της πολιτικής του διαδρομής στο Χαϊδάρι. Ωστόσο μετά την εκλογική νίκη της παράταξης “Χαϊδάρι Ξανά” το 2019 άρχισε να διαφοροποιείται σε διάφορα ζητήματα, με βασικό άξονα την μη τήρηση του προγράμματος του συνδυασμού, μιλώντας για “παρασκηνιακές συμφωνίες και πελατειακούς υπολογισμούς που αποδεικνύονταν πιο ισχυροί”. Σημειωτέον ότι ο Δ. Τσατσαμπάς δεν είχε δεχτεί κανένα αξίωμα.

Η δήλωση παραίτησης του Δ. Τσατσαμπά από την παράταξη Ντηνιακού, 9 Οκτωβρίου 2022:

Αποχωρώ για να μείνω σταθερός στις αρχές μου

Φίλες και φίλοι όπως ίσως γνωρίζετε, έχω από πολύ νωρίς διατυπώσει προβληματισμούς, ενστάσεις και διαφωνίες, τόσο για τον τρόπο που λειτουργεί η δημοτική αρχή, όσο και για το μέχρι τώρα έργο της.

Ως δημοτικός σύμβουλος της διοίκησης του Δήμου, αυτό που επιθυμούσα και επιδίωκα ήταν να πορευτούμε χωρίς υπαναχωρήσεις και σύμφωνα με τα όσα είχαμε υποσχεθεί στους συμπολίτες μας.

Ήθελα να κάνουμε πράξη τα όσα λέγαμε προεκλογικά, για την ορθολογική και αποτελεσματική λειτουργία του Δήμου, για τη διαφάνεια, την αξιοκρατία και την ίση μεταχείριση προς όλους. Να κάνουμε πράξη τα όσα υποστηρίζαμε για τη συμμετοχή των δημοτών στις αποφάσεις, για τα μικρά και μεγάλα έργα που έχει ανάγκη η πόλη, για τη διόρθωση στα κακώς κείμενα, που μας θύμωναν και μας πλήγωναν…

Όμως όσες προσπάθειες και αν έκανα ως μέλος του δημοτικού συνδυασμού για να πορευτούμε με πυξίδα το πρόγραμμά μας, συναντούσαν απροσπέλαστο τοίχος (παρασκηνιακές συμφωνίες και πελατειακοί υπολογισμοί αποδεικνύονταν πιο ισχυροί).

Είχε ήδη αρχίσει να διαμορφώνεται ένα νέο πλαίσιο “αρχών”.

Ακολούθησαν δημόσιες αναφορές μου σε θέματα χρηστής διοίκησης (Μπλε γήπεδα τένις), Δημοτικής περιουσίας (Ακτή Σκαραμαγκά), κοινωνικού έργου (περιστατικά αστέγων και απόρων), εκτέλεσης έργων (αντιπλημμυρικό Λ. Αθηνών, πεζογέφυρα Παλατάκι, Αγίου Γεωργίου κλπ), περιβαλλοντικής αναβάθμισης (πεζόδρομος Καραϊσκάκη), διοίκησης και οργάνωσης του Δήμου (Οργανισμός λειτουργίας), με την προσδοκία ότι θα προσανατολήσουν προς τη σωστή κατεύθυνση τη Δημοτική αρχή.

Φτάσαμε, ήδη, στον τέταρτο χρόνο θητείας της διοίκησης του Δήμου, με την κατάσταση να συνεχίζεται προβληματική σε όλα σχεδόν τα επίπεδα…

Οι αυθαιρεσίες συνεχίζονται, και τα κακώς κείμενα παραμένουν. Η προχειρότητα και η απουσία ποιοτικού σχεδιασμού σε κάθε παρέμβαση του Δήμου, είναι εμφαντική. Η έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας και ενσυναίσθησης σε κάθε περίπτωση ανάγκης, είναι χαρακτηριστική. Η Διοικητική ανεπάρκεια κρατά το δυναμικό του Δήμου αναξιοποίητο. Η υποβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου έχει καταστήσει το ρόλο του ανενεργό. Η επαφή με τους δημότες απουσιάζει, ενώ πλεονάζει η αναντίστοιχη με την πραγματικότητα προβολή.

Η στήριξή μου στη Διοίκηση θα ήταν δεδομένη, εφόσον τα πράγματα προχωρούσαν, όπως τα είχαμε υποσχεθεί, και όχι όπως εξελίσσονται μέχρι και σήμερα.

Όλη αυτή η κατάσταση στην πόλη, είναι κατώτερη των προσδοκιών των δημοτών και δεν με εκφράζει. Δεν είναι αυτό το οποίο πίστεψα και για το οποίο επί χρόνια αγωνίζομαι στα κοινά της πόλης μας.

Υπό αυτές τις συνθήκες και παραμένοντας σταθερός στις αρχές μου, η αποχώρησή μου από τη διοικούσα παράταξη του Δήμου, είναι επιλογή συνέπειας και συνείδησης.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button