ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Τα “σπάσανε” πάλι σε κεντρικό σχολείο

Νέα καταγγελία για φθορές από δράση αγνώστων σε σχολείο, το οποίο μάλιστα βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης. Το θέμα της φύλαξης επανέρχεται και αφορά τόσο τον Δήμο, όσο και την Πολιτεία.

Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου κάποιοι έσπασαν τζάμια με πέτρες στο κτήριο του 2ου Λυκείου Χαϊδαρίου. Επίσης, έσπασαν τα μάρμαρα σκάλας, ξήλωσαν σιδερένιο τζάμι και έβαλαν φωτιά που προκάλεσε φθορά σε τοίχο. ια το περιστατικό ενημερώθηκαν οι αστυνομικές αρχές.

Για το 2ο Λύκειο είναι ένα γεγονός που έχει επαναληφθεί αρκετές φορές. Αναρωτιέται κανείς τελικά αν είναι πιο συμφέρον να επισκευάζει διαρκώς ζημιές ή να πληρώνει φύλακες. Είναι ένα θέμα που αφορά τον Δήμο, αλλά όχι μόνο, καθώς σίγουρα η εφαρμογή του μέτρου σε όλα τα σχολεία είναι ένα αρκετά μεγάλο κόστος. Ας θυμηθούμε ότι οι σχολικοί φύλακες τέθηκαν σε διαθεσιμότητα (μαζί με τους δημοτικούς αστυνομικούς) το 2013, στο πλαίσιο περικοπής των δημόσιων δαπανών κατά την περίοδο των μνημονιακών πολιτικών.

Αλλά βέβαια δεν είναι μόνο τα χρήματα. Ας ληφθεί η επίδραση που έχει στην ψυχολογία των μαθητών να βλέπουν κάθε τόσο το σχολείο τους βανδαλισμένο. Μήπως είναι και αυτό μία “κανονικοποίηση” της βίας στα μάτια των εφήβων;

Εναλλακτικά στο κόστος της φύλαξης, θα μπορούσαν να τοποθετηθούν αποτελεσματικά συστήματα συναγερμού στα σχολικά κτήρια.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button