ΑΠΟΨΕΙΣΑΡΘΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Σκέψεις, εν μέσω… εικονικής πολιτικής πραγματικότητας”

Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος αποτραβήχτηκε από το πρώτο επίπεδο της τοπικής πολιτικής σκηνής και αισθάνεται πιο ελεύθερος να “βουτήξει” στο γενικότερο πολιτικό πεδίο. Σε πρόσφατη ανάρτησή του αναφέρεται στο ζήτημα του “περιορισμού της πολιτικής και οικονομικής δημοκρατίας, στο πλαίσιο της πανδημίας, με καλλιέργεια ψευδεπίγραφης, εικονικής πραγματικότητας”.

Μεταξύ άλλων, σημειώνει: “Ξεβολευτείτε από τον καναπέ και διεκδικείστε, φωνάξτε, ρωτήστε, μη χαριζόσαστε εκτός αν θεωρείτε ότι όλα αυτά δεν σας αφορούν. Σκέψου όμως πως ένα πρωί τα επαγγελματικά σου δικαιώματα γίνονται κουρελόχαρτα, γιατί κάποιοι θα αγοράζουν πτυχία. Νομίζεις, επειδή έχεις ένα επίπεδο ζωής, ότι με την κατάλληλη ιδιωτική ασφάλεια δεν έχεις ανάγκη τα δημόσια νοσοκομεία και… έρχεται η πανδημία και καταλαβαίνεις ότι η ιδιωτική υγεία είναι περιτύλιγμα χωρίς περιεχόμενο. Ευτυχώς που δεν τα ιδιωτικοποίησαν όλα”.

….“Συνειδητοποιείς ότι την ίδια ώρα η Κούβα, που την χλεύαζες, συνεχίζει με κανονικότητα την φτωχή ζωή της και στέλνει και χιλιάδες ετοιμοπόλεμους γιατρούς να σώσουν τον κόσμο, την ίδια ώρα που οι ιδιώτες γιατροί διαπραγματεύονται αν θα πάνε και με πόσα στα νοσοκομεία και οι ιδιωτικές κλινικές δηλώνουν ότι το προσωπικό τους είναι ανεκπαίδευτο”.

Ολόκληρο το άρθρο εδώ: https://www.facebook.com/699873326760531/posts/3565421463539022/

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button