ΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Βίντεο: Το Χαϊδάρι αλλάζει με μεγάλα έργα ανάπλασης

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΝΤΗΝΙΑΚΟΣ – ΧΑΪΔΑΡΙ ΞΑΝΑ

Δύο από τα μεγάλα έργα που ήδη εκτελούνται και ολοκληρώνονται εντός του έτους είναι:

  • Η Βιοκλιματική Ανάπλαση της Πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου και των γύρω πεζοδρόμων στο Δάσος Χαϊδαρίου, με χρηματοδότηση 570.000 Ευρώ.
  • Η Ανάπλαση της οδού Φαβιέρου στη γειτονιά της Γρηγορούσας με παράλληλη αντικατάσταση των ιστών ηλεκτροφωτισμού. Χρηματοδότηση 600.000 Ευρώ.

Η τελική διαμόρφωση των χώρων όταν ολοκληρωθούν τα δυο έργα παρουσιάζεται στο βίντεο.

Προχωράμε μπροστά για το Χαϊδάρι που αγαπάμε.

……………………………………………………………………………………

Πλατεία Δάσους, στοιχεία ανάπλασης

Με το έργο θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα φθορών και ολισθηρότητας στην πλακόστρωση της κεντρικής πλατείας του Δάσους και των πεζόδρομων που καταλήγουν σε αυτήν.

Η χρήση βιοκλιματικών υλικών στην πλακόστρωση, οι φυτεύσεις και η τοποθέτηση σκιάστρων θα αντιμετωπίσουν το φαινόμενο της θερμικής νησίδας, δηλαδή των υπερβολικά μεγάλων θερμοκρασιών που αναπτύσσονται στις αστικές περιοχές όταν επικρατεί καύσωνας. Θα χρησιμοποιηθούν ψυχρά υλικά που διαθέτουν καλύτερα χαρακτηριστικά για τη βελτίωση του μικροκλίματος και υψηλή ανακλαστικότητα της ηλιακής ακτινοβολίας. Μια πρόσθετη καινοτομία είναι ότι τα υλικά των δαπέδων θα είναι υδατοδιαπερατά, συμβάλλοντας έτσι στην οικολογική διαχείριση των ομβρίων υδάτων.  

Ο Δημοτικός Φωτισμός θα αντικατασταθεί με χρήση φωτιστικών LED.

Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στην αύξηση του πρασίνου στους πεζόδρομους και την πλατεία, στην δημιουργία πρόσθετου πρασίνου και χώρων αναψυχής στις νησίδες. Οι ζώνες πρασίνου θα  εμπλουτιστούν με διάφορα είδη θάμνων και φυτών, ενώ θα φυτευτούν  δέντρα κατάλληλα για “πλούσια ” σκιά και θα εγκατασταθεί δίκτυο αυτόματου ποτίσματος.

Επίσης θα γίνει λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση των υποδομών (καθιστικά, πέργκολες) που εξυπηρετούν τους επισκέπτες της πλατείας, με παράλληλη εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας για τη φόρτιση κινητών τηλεφώνων, ηλεκτρικών ποδηλάτων κλπ.

Με το έργο διασφαλίζεται η άνετη προσπέλαση από τις οδούς και την πλατεία όλων και ιδιαίτερα των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Η ανάπλαση της Πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση από τον Δήμο Χαϊδαρίου και οι προτάσεις των κατοίκων έχουν ληφθεί υπόψη στην τελική διαμόρφωση της μελέτης.

Ο βιοκλιματικός σχεδιασμός της Πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου και των πεζοδρόμων που συνδέονται με αυτήν συγχρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο

………………………………………………………………….

Ανάπλαση οδού Φαβιέρου

Παρόμοια Άρθρα

Ένα Σχόλιο

  1. Καλό θα είναι ο δήμος , να σβήσει τα Χριστουγεννιάτικα φώτα – στολίδια που ακόμη και σήμερα 17/3 !!!, ανάβουν στην οδό Σουκαντζιδη, και μετά ας κάνει τα όσα λέει……
    Μετά ζητάνε και εξοικονόμηση ενέργειας!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button