ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Τώρα, τι γίνεται Βαγγέλη; Προσφυγή σε δικαστήριο; Ή κατάληψη;

Οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την εκποίηση της Ακτής Σκαραμαγκά τρέχουν ολοταχώς και έτσι φτάσαμε στην ώρα των “μεγάλων αποφάσεων”: Θα προσφύγει δικαστικά η διοίκηση Ντηνιακού για την διεκδίκηση της περιοχής (200 και πλέον στρέμματα) προς όφελος του Δήμου, όπως πολλάκις έχει εξαγγείλει;

Ο πρωθυπουργός, βουλευτής της δυτικής Αθήνας, περιφρόνησε τον κόσμο της, όπως και την επιστολή του δημάρχου Χαϊδαρίου, η οποία ζητούσε τη ρητή εξαίρεση της έκτασης της Προβλήτας 4 από την παραχώρηση χρήσης αιγιαλού, καθώς σε αντίθετη περίπτωση ο Δήμος Χαϊδαρίου θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει μια μακρόχρονη δικαστική διαμάχη, η οποία πιθανόν να δυσχεράνει συνολικά την υπόθεση εξαγοράς των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Τη διαβεβαίωση για προσφυγή στη δικαιοσύνη έδωσε και πάλι πριν από ένα μήνα το γραφείο Τύπου του δημάρχου σε σχετική ερώτησή μας: “Έτοιμη για πόλεμο” δηλώνει η διοίκηση Ντηνιακού – Μπλόκο στην πώληση της Ακτής Σκαραμαγκά μαζί με το Ναυπηγείο.

Το πλήρωμα του χρόνου έφτασε, λοιπόν. Ας μην ξεχνάμε ότι στο Ομόφωνο ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Χαϊδαρίου: “Η Προβλήτα 4 ανήκει στον χαϊδαριώτικο λαό”, η διοίκηση Ντηνιακού ρητά ανέφερε ότι, σε περίπτωση μη απόδοσης άλλων ενεργειών, θα προβεί σε κατάληψης της προβλήτας 4, μέχρι την οριστική και αμετάκλητη παραχώρησής της.

Σε πρόσφατο δημοσίευμά μας τονίζαμε: “Υπάρχει το πολιτικό απόθεμα στην πόλη και κυρίως η δυνατότητα να αντέξει σε πιθανά κυβερνητικά οικονομικά αντίμετρα; Υπάρχουν σοβαρές και αποφασισμένες συμμαχίες σε τοπικό επίπεδο (Δυτική Αθήνα), αλλά και στα κόμματα; Θα υπάρχει αγωνιστικό πνεύμα και κλίμα ενότητας; Αν αυτές οι προϋποθέσεις συντρέχουν, τότε ίσως κάτι να καταφέρουμε, με δεδομένο τον παραγκωνισμό της περιοχής μας από τις αναπτυξιακές πολιτικές της Πολιτείας.

Ήρθε η ώρα να κριθούν όλα αυτά.

Προκηρύχτηκε ο διαγωνισμός από την ΕΤΑΔ

Η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου προχώρησε στην προκήρυξη του διαγωνισμού για την πώληση του ακινήτου επιφάνειας 332 στρεμμάτων που διαθέτει στο χώρο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. 

Το ακίνητο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη Δεξαμενή Νο5 των Ναυπηγείων, τον Προβλήτα Νο3 καθώς και μηχανολογικό εξοπλισμό και εγκαταστάσεις και τον Προβλήτα Νο4 που σήμερα χρησιμοποιείται ως Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων. Η πώληση θα πραγματοποιηθεί μέσω δημοπρασίας στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΕΤΑΔ με τιμή εκκίνησης τα 55 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι η ΕΤΑΔ λίγες μέρες πριν είχε έλθει σε συμφωνία με την ΕΝΑΕ για την ανταλλαγή εκτάσεων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά καταφέρνοντας να αυξήσει την ωφέλιμη τελική επιφάνεια του ακινήτου σε πάνω από 332 στρ. (332.137,34 τ.μ.), από περίπου 216 στρέμματα.  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ: “Η Προβλήτα 4 δεν πωλείται, ανήκει στο χαϊδαριώτικο λαό” // επενδυτικό ενδιαφέρον για το Ναυπηγείο, που έχει πάρει μάλιστα διεθνή χαρακτήρα.  // Ομόφωνο ψήφισμα ΑΣΔΑ: Η προβλήτα 4 του Σκαραμαγκά ανήκει στον Δήμο Χαϊδαρίου

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button