ΕΙΔΗΣΕΙΣΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Ομόφωνο ψήφισμα ΑΣΔΑ: Η προβλήτα 4 του Σκαραμαγκά ανήκει στον Δήμο Χαϊδαρίου

 

Ομόφωνη απόφαση για την πλήρη υποστήριξη του ψηφίσματος του ΔΣ Χαϊδαρίου που ζητά την παραχώρηση της Προβλήτας 4 στο Σκαραμαγκά στο Δήμο Χαϊδαρίου και τους κατοίκους της Δυτικής Αθήνας έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΣΔΑ .

Ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας εκπροσωπεί όλους τους Δήμους της Δυτικής Αθήνας. Η απόφαση του για το θέμα έχει βαρύνουσα σημασία και πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη από την πολιτική ηγεσία.

Κατά την συνεδρίαση του ΑΣΔΑ ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου και μέλος του ΔΣ του ΑΣΔΑ Βαγγέλης Ντηνιακός ανέπτυξε το επίσης ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Χαϊδαρίου σύμφωνα με το οποίο:

Η παραχώρηση της Προβλήτας 4 στους κατοίκους του Χαϊδαρίου και της Δυτικής Αθήνας αποτέλεσε δέσμευση πολλών κυβερνήσεων. Η δέσμευση αυτή έγινε ακόμη περισσότερο συγκεκριμένη κατά την χωροθέτηση στην έκταση του hot spot προσφύγων. Τότε είχε συμφωνηθεί ρητά η παραχώρηση της έκτασης στον Δήμο με την λήξη της λειτουργίας του hot spot.

Το 2018 όμως η Προβλήτα 4 στην Ακτή Σκαραμαγκά μεταβιβάστηκε στην ΕΤΑΔ, ενώ πρόσφατα με το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο συμπεριλήφθηκε στις εκτάσεις που πιθανόν να παραχωρηθούν στον μελλοντικό αγοραστή των Ναυπηγείων.

Η έκταση της Προβλήτας 4 στην Ακτή Σκαραμαγκά δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ από τα Ναυπηγεία και δικαιωματικά θα έπρεπε να έχει περάσει στη χρήση του Δήμου Χαϊδαρίου εδώ και πολλά χρόνια.

Η έκταση της Προβλήτας 4 είναι πολύτιμη για την αναβάθμιση του Χαϊδαρίου αλλά και για την πρόσβαση της Δυτικής Αθήνας στο φυσικό και ιστορικό της επίνειο, την Ακτή Σκαραμαγκά. Γι αυτό η διεκδίκηση της έκτασης αποτελεί πάγιο αίτημα προς όφελος των κατοίκων του Χαϊδαρίου και της Δυτικής Αθήνας.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του ΑΣΔΑ και Δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης, πρότεινε την υπερψήφιση της σχετικής απόφασης. Σύμφωνα με την απόφαση, το Δ.Σ του ΑΣΔΑ αποφασίζει ομόφωνα την πλήρη υποστήριξη στο ψήφισμα του ΔΣ Χαϊδαρίου που ζητά:

Την παραχώρηση της Προβλήτας 4 στο Σκαραμαγκά στο Δήμο Χαϊδαρίου και τους κατοίκους της Δυτικής Αθήνας και την ανάκληση κάθε ρύθμισης με την οποία είναι πιθανόν να παραχωρηθεί η έκταση της Προβλήτας 4 σε μελλοντικό αγοραστή των Ναυπηγείων.

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button