ΕΙΔΗΣΕΙΣΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Ομόφωνο ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Χαϊδαρίου: “Η Προβλήτα 4 ανήκει στον χαϊδαριώτικο λαό”

Το χτεσινοβραδινό (13-2-2020) έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Χαϊδαρίου ενέκρινε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα διαμαρτυρίας και διεκδίκησης για την Προβλήτα 4 του Σκαραμαγκά. Δημοσιεύουμε το ψήφισμα και θα ακολουθήσει ρεπορτάζ από όσα ειπώθηκαν στη χτεσινή γόνιμη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαϊδαρίου εκφράζει την απόλυτη διαφωνία, διαμαρτυρία και αγανάκτηση του για την αιφνιδιαστική κατάθεση από την κυβέρνηση και υπερψήφιση κατά πλειοψηφία από τη Βουλή την Τετάρτη 12/2, τροπολογίας με την οποία παραχωρείται στους πιθανούς αγοραστές των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης του αιγιαλού έμπροσθεν των Ναυπηγείων, δηλαδή και της Προβλήτας 4.
Η παραχώρηση της δημόσιας έκτασης της Προβλήτας 4 για μελλοντική χρήση των Ναυπηγείων αποτελεί ολέθριο σφάλμα. Άλλωστε σήμερα λειτουργεί εκεί το Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων.
Το Χαϊδάρι έχει εδώ και πολλές δεκαετίες στερηθεί την πρόσβαση στη θάλασσα. Η Ακτή Σκαραμαγκά είναι το φυσικό επίνειο ολόκληρης της Δυτικής Αθήνας. Δικαιωματικά λοιπόν θα έπρεπε να έχει περάσει στη χρήση του Δήμου Χαϊδαρίου, εδώ και πολλά χρόνια.
Το αίτημα για παραχώρηση της Προβλήτας 4 στο Δήμο και τους κατοίκους που είναι ομόφωνο στις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Χαϊδαρίου, είναι διεκδίκηση που εκφράζει το σύνολο των κατοίκων του Χαϊδαρίου και της Δυτικής Αθήνας. Πρόσφατα έλαβε σχετική ομόφωνη απόφαση ο ΑΣΔΑ, που εκπροσωπεί και τους επτά Δήμους της Δυτικής Αθήνας.
Η παραχώρηση της Προβλήτας 4 στο Δήμο και τους κατοίκους, θα αποτελούσε μια από τις πολλές αναγκαίες κινήσεις, για να αμβλυνθούν οι μεγάλες ανισότητες που έχουν ιστορικά διαμορφωθεί.
Η απόφαση για παραχώρησή της σε χρήση των Ναυπηγείων ελήφθη χωρίς διαβούλευση με την τοπική κοινωνία, χωρίς διαφάνεια στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων, με αδιαφορία για την εκφρασμένη θέση του Δήμου Χαϊδαρίου και του ΑΣΔΑ.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαϊδαρίου αποφασίζει να συνεχίσει με κάθε πρόσφορο μέσο τον αγώνα για ανάκληση ή ακύρωση της απόφασης αυτής.
Με εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών του Χαϊδαρίου και της Δυτικής Αθήνας.
Με την επιδίωξη συντονισμού ενεργειών με τους όμορους Δήμους και τον ΑΣΔΑ.
Με διοργάνωση περιοδικών συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας.
Με την προσφυγή στη δικαιοσύνη για την ακύρωση της παραχώρησης χρήσης της προβλήτας 4 στο μελλοντικό αγοραστή των Ναυπηγείων και σε περίπτωση μη απόδοσης των παραπάνω, κατάληψης της μέχρι την οριστική και αμετάκλητη παραχώρησής της.
Το Δημοτικό Συμβούλιο εξουσιοδοτεί το δήμαρχο να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τα παραπάνω.
Η Προβλήτα 4 δεν πωλείται. Ανήκει στον Χαϊδαριώτικο λαό.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαϊδαρίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ: Ομόφωνο ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Χαϊδαρίου: “Η Προβλήτα 4 ανήκει στον χαϊδαριώτικο λαό”           //           Γερή “σφαλιάρα” στη Δυτική Αθήνα – Εξαπατήθηκε το Χαϊδάρι – Κυνική κλοπή στον Σκαραμαγκά από την κυβέρνηση      //         Ψηφίστηκε στη Βουλή η πώληση της ακτής Σκαραμαγκά – Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο σήμερα στο Χαϊδάρι

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button