ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης του Βοτανικού Κήπου υποδέχεται την εκδήλωση “Ο Νίκος Καζαντζάκης στη Μονή Δαφνίου”

Οι φωτογραφίες από την σημερινή εκδήλωση των Φίλων της Φύσης, μέρος της οποίας πραγματοποιείται στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης του Βοτανικού Κήπου Ι. & Α. Διομήδους με θέμα “Ο Νίκος Καζαντζάκης στην Μονή Δαφνίου” και με σημαντική συμμετοχή. 

Οι ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ, όπως κάθε χρόνο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών (18 Απριλίου), διοργανώνουν επίσκεψη σε ένα από τα σπουδαιότερα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της χώρας μας, στη Μονή Δαφνίου.

Ο φετινός εορτασμός είναι επικεντρωμένος στο θέμα “Ο Νίκος Καζαντζάκης στη Μονή Δαφνίου”, 100 χρόνια από την επίσκεψη του. Το θέμα αυτό θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά δημοσίως, γεγονός που κάνει την εκδήλωση καθώς και μια έκδοση που θα ακολουθήσει, σημείο αναφοράς για μελλοντικές έρευνες.

Το β’ μέρος της εκδήλωσης περιλαμβάνει επίσκεψη στη Μονή Δαφνίου:

  • Επίσκεψη στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου (πριν από τη Μονή Δαφνίου – Γιορτή)
  • Το νερό στη Μονή Δαφνίου (πηγάδια, ρέμα, λουτρώνας)
  • Η Ελληνική Επανάσταση και η Μονή Δαφνίου.
  • Οι Ιωνικοί κίονες και τα κιονόκρανα – τα ελγίνεια της Μονής Δαφνίου στο Βρετανικό Μουσείο.
Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης του Βοτανικού Κήπου υποδέχεται την εκδήλωση “Ο Νίκος Καζαντζάκης στη Μονή Δαφνίου” 3

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button