ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το Εσπερινό ΕΠΑΛ Ελευσίνας στην Κύπρο, στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus

Δελτίο Τύπου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΣΙΑΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

 Στα πλαίσια εγκεκριμένου προγράμματος Erasmus (ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: 2019-1-EL01-KA102-062217 με τίτλο σχεδίου  «Διατηρώντας τη Νεολαία και τους Επαγγελματίες Υπεύθυνους και Ενήμερους στην Επιστήμη») θα διεξαχθεί, στη Λεμεσό της Κύπρου, θεωρητική και πρακτική επιμόρφωση 9 εκπαιδευτικών και 11 μαθητών (με δύο συνοδούς εκπαιδευτικούς) του σχολείου μας. Οι εκπαιδευτικοί, κατά τη διάρκεια της δράσης (2/4 – 9/4/2022) θα επιμορφωθούν πάνω σε θέματα χρήσης των ΤΠΕ στην εξ αποστάσεως, δια ζώσης και στην μεικτή (υβριδική) εκπαίδευση και θα επισκεφθούν το Πανεπιστήμιο και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο της Κύπρου όπως και  Εσπερινή Επαγγελματική Σχολή. Φορέας υποδοχής, που θα επιμεληθεί την επιμόρφωση, είναι το E.R.C.I (Educational Research & Consultancy Institute ltd). Οι μαθητές, τα πρωινά των εργασίμων ημερών, θα κάνουν πρακτική άσκηση-επιμόρφωση σε χώρους εργασίας, αντίστοιχους με το αντικείμενο των σπουδών τους, και στα πλαίσια απογευματινών σεμιναρίων που θα παρασχεθούν από τον εταίρο-φορέα υποδοχής (RATIO, TECHNICAL VOCATIONAL TRAINING CENTRE LTD) θα επιμορφωθούν σε θέματα όπως επιχειρησιακή οργάνωση, νεανική επιχειρηματικότητα και αγγλική ορολογία. Η διάρκεια της δράσης είναι από 2/4 έως 17/4/2022.

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες (εκπαιδευτικοί, μαθητές, συνοδοί) θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία και τον πολιτισμό της Κύπρου, με τη διεξαγωγή εκδρομών και πολιτιστικών επισκέψεων που θα οργανωθούν από τους φορείς υποδοχής, και να αντιληφθούν τον άρρηκτο δεσμό μεταξύ ελλαδικού και κυπριακού ελληνισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στους εκπαιδευτικούς:  1.Ροδάκη Χαρίλαο -Δ/ντη του Εσπερ. ΕΠΑ.Λ Ελευσίνας (2105561693)  e-mail: mail@epalespelefs.att.sch.gr  2.Δαβηλά Μιχαήλ -Συντονιστή του προγράμματος (2105543443)  e-mail: [email protected]  

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button