Άριστα, χωρίς στερήσεις αλλά με σύστημα! Τρία κορίτσια μας μιλούν για την επιτυχία τους

Το μυστικό της επιτυχίας των τριών μαθητριών που αρίστευσαν στις πρόσφατες Πανελλαδικές εξετάσεις δεν είναι άλλο από το διάβασμα με σύστημα και αφοσίωση, αλλά χωρίς εξοντωτικά προγράμματα. Οι τρεις κοπέλες αυτή την ώρα ολοκληρώνουν τα μηχανογραφικά τους και χαλαρώνουν από μια χρονιά γεμάτη συγκινήσεις.
Και οι τρεις είναι μαθήτριες του Ενιαίου Μαθητικού Σπουδαστήριου.
Η Κατερίνα Αθανασοπούλου με 19.640 μόρια έπιασε μία από τις κορυφαίες επιδόσεις σε όλη τη χώρα, στα ιδιαίτερα απαιτητικά φέτος μαθήματα του 2ου Επιστημονικού Πεδίου. Η Καλλιόπη Διαμαντοπούλου μέτρησε 18.420 μόρια και η Δέσποινα Λεγάκη 18.400 μόρια. Δηλώνουν ότι δεν στερήθηκαν τίποτε, αλλά είχαν πρόγραμμα και σύστημα στο διάβασμά τους. Με την υποστήριξη των οικογενειών τους και των καθηγητών από το σχολείο και το φροντιστήριο “Ενιαίο” περνούν στις σχολές που επιθυμούν.

«Δεν στερήθηκα τίποτε. Ούτε τις βόλτες μου ούτε τους φίλους μου. Δεν “βιδώθηκα” στην καρέκλα να διαβάζω ατελείωτες ώρες…», λέει η Δασιώτισσα Κατερίνα Αθανασοπούλου, που έγραψε 19,6 στη Νεοελληνική Γλώσσα και τη Φυσική, 19,4 στα Μαθηματικά και 19,8 στη Χημεία. Με αυτούς τους βαθμούς εισάγεται στη σχολή που την ενδιαφέρει, στη Μηχανολόγων Μηχανικών, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. «Δεν έκανα υπερβολές. Εζησα την καθημερινότητά μου φυσιολογικά. Μελετούσα 2 με 3 ώρες καθημερινά και το Σαββατοκύριακο περίπου 5 ώρες. Δεν στερήθηκα τίποτε και πιστεύω ότι αυτό λειτούργησε θετικά στην ψυχολογία μου», λέει η Κατερίνα.

«Το διάβασμα είχα ως προτεραιότητα, ωστόσο δεν έχασα πράγματα από τη ζωή μου. Μόνο κάποια χόμπι δεν μπόρεσα να συνεχίσω», λέει στον «Ε.Τ.» η Καλλιόπη Διαμαντοπούλου, που μελετούσε από τις 9:30 το πρωί έως και τις 8:00 το βράδυ και τώρα βάζει πλώρη για το πανεπιστήμιο. Εγραψε 18,7 στην Εκθεση, 15 στα Μαθηματικά, 19 στην Πληροφορική και 19,8 στο μάθημα Οικονομία ΑΟΘ. Η Σχολή που την ενδιαφέρει είναι το τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στο ΟΠΑ.

Οι κόποι και οι θυσίες που έκανε η Δέσποινα Λεγάκη ανταμείφθηκαν. Η Δέσποινα μελετούσε τουλάχιστον τέσσερις ώρες την ημέρα και έγραψε 17 στη Γλώσσα, 16,3 στα Μαθηματικά, 20 στην Πληροφορική και 18,7 στα Οικονομικά ΑΟΘ. «Δεν μπορώ να πω ότι στερήθηκα, λίγα πράγματα ήταν αυτά», λέει, προσθέτοντας πως η σχολή που την ενδιαφέρει είναι το Τμήμα Πληροφορικής στο ΕΚΠΑ.