ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΛΛΑΔΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Θα γίνει νέα Μόρια ο Σκαραμαγκάς;

Ιδιαίτερη ανησυχία εκδηλώνεται από τις τοπικές αστυνομικές υπηρεσίες τις τελευταίες ημέρες, καθώς, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, από 18-26 Μαρτίου αναμένεται η μεταφορά 400 προσφύγων από τη Μυτιλήνη και η μετεγκατάσταση τους στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Σκαραμαγκά.

Κάτι τέτοιο όμως, όπως υποδεικνύει η πραγματικότητα, δεν είναι εφικτό, αν αναλογιστεί κανείς πως στη συγκεκριμένη δομή η πληρότητα είναι “στο κόκκινο” και σήμερα διαμένουν εδώ περίπου 2.500 πρόσφυγες. «Το πρόβλημα είναι πού θα τους εγκαταστήσουμε. Δεν υπάρχει ούτε ένας άδειος οικίσκος. Πάντως προτιμάμε οικογένειες μεταναστών, από τα μεμονωμένα άτομα», μας εξομολογήθηκαν οι ίδιες πηγές, με στόχο την εύρυθμη λειτουργία της δομής.

Προλαβαίνουν άραγε οι κυβερνητικές αρχές να στήσουν έναν ουσιαστικά νέο οικισμό μόλις σε μια εβδομάδα; Ή μήπως θα τους βάλουν τους ανθρώπους αυτούς σε σκηνές, όπως έχει συμβεί στο πρόσφατο παρελθόν, είδη μιας νέας Μόριας; Χαρακτηριστικά, ακριβώς την ίδια εποχή πέρυσι, Μάρτιος του 2019, και ενώ ο αριθμός των προσφύγων στον Σκαραμαγκά ήταν 2.000, προστέθηκαν ακόμη 500, με αποτέλεσμα να προκληθούν εντάσεις και επεισόδια (βλέπε Μεγάλη αύξηση του αριθμού προσφύγων στον Σκαραμαγκά – Αντιδράσεις στον καταυλισμό). Ίσως δεν απέχει από την αλήθεια η άποψη ότι η κυβέρνηση βλέπει τον καταυλισμό του Σκαραμαγκά σαν την “εύκολη λύση” για την αποσυμφόρηση των νησιών, μετά τις αντιδράσεις θερμοκέφαλων “προσφυγοφάγων” σε όλες τις άλλες περιοχές όπου επιχείρησε να δημιουργήσει παρόμοιες δομές, στο πλαίσιο της αναλογικότητας της φιλοξενίας προσφύγων σε Δήμους και Περιφέρειες της ελληνικής επικράτειας. Η λύση όμως είναι να επιβάλλει το δίκαιο και όχι να επιβαρύνει κι άλλο μια πόλη που βάζει αγόγγυστα πλάτη επί 4 χρόνια.

Αυτά σχεδιάζονται, ενώ η ήδη ασφυκτική κατάσταση προκαλεί επεισόδια μεταξύ των διαμενόντων στο Καμπ Σκαραμαγκά. Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες μας περίπου 15 άτομα με καταγωγή από το Αφγανιστάν για μία ακόμα φορά ήρθαν στα χέρια με αραβόφωνους. Αιτία ήταν προβλήματα που αφορούν τη συγκατοίκηση και τη διανομή του χώρου. Με την παρέμβαση όμως της του Α.Τ. Χαϊδαρίου τα επεισόδια έληξαν σύντομα.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ: Διαμαρτυρία προσφύγων στον Σκαραμαγκά – Παρέμβαση του Δήμου Χαϊδαρίου

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button