ΕΙΔΗΣΕΙΣΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Ταμείο Αλληλεγγύης: Χρηματοδότηση έργων στο Χαϊδάρι

Πριν από λίγες μέρες δημοσιεύσαμε το άρθρο “Δήμος Αθηναίων: Σημαντικά έργα ανάπλασης έναντι της φιλοξενίας προσφύγων – Δήμος Χαϊδαρίου: …;“, με βασικό περιεχόμενο τη συμφωνία του Δήμου Αθηναίων με το Υπουργείο Μετανάστευσης για παρεμβάσεις αναβάθμισης σε γειτονιές του Δήμου Αθηναίων, ανταποδοτικά για την φιλοξενία προσφύγων στον Ελαιώνα. Το θεωρήσαμε άδικο για το Χαϊδάρι, που φιλοξενεί το μεγαλύτερο καμπ της Αττικής. “Πάλι στην απ’ έξω;”, σχολιάσαμε.

Να όμως που η πιο φρέσκια ενημέρωση φέρνει καλές ειδήσεις! Από το Ταμείο Αλληλεγγύης του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής εγκρίθηκαν νέες χρηματοδοτήσεις στο πλαίσιο της στήριξης των τοπικών κοινωνιών στην προσπάθεια διαχείρισης του μεταναστευτικού. Μεταξύ των ενισχυόμενων Δήμων, είναι και το Χαϊδάρι!

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου, κατόπιν πρόσκλησης του υπουργού Νότη Μηταράκη, οι δήμοι Ανατολικής Σάμου, Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Βόλβης, Δέλτα, Παιονίας, Χαϊδαρίου, Χίου και Ωρωπού χρηματοδοτούνται με το συνολικό ποσό 3.059.000 ευρώ για δημοτικά έργα που σχετίζονται με τη διαχείριση του μεταναστευτικού, έπειτα από προτάσεις που κατέθεσαν.

Στον Δήμο Χαϊδαρίου χρηματοδοτείται η διαμόρφωση και ανακατασκευή κοινόχρηστων χώρων, χωρίς να αναφέρονται περισσότερες λεπτομέρειες. Τι συγκεκριμένα θα γίνει στην πόλη μας, θα το μάθουμε από την δημοτική αρχή. Επίσης, ιδιαίτερη αξία για τους κατοίκους Αφαίας και Σκαραμαγκά έχει η ενημέρωση για την τύχη του έργου της “ανταποδοτικής” κατασκευής αποχετευτικού συστήματος στον Σκαραμαγκά, ύψους 6.000.000 ευρώ

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button