LIFESTYLEΕΥ ΖΕΙΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Γιάννης Μπαξεβάνης, η μαγειρική της καραντίνας: Τηγανητό κουνέλι με μαρουβά και φύλλα λεμονιού

Πιάτο από τα live που έκανε o Γιάννης Μπαξεβάνης στο Instagram κατά τη διάρκεια της ανοιξιάτικης καραντίνας με φίλους chef. Εδώ με τον Μιχάλη Χάσικο.

Γιάννης Μπαξεβάνης, η μαγειρική της καραντίνας: Τηγανητό κουνέλι με μαρουβά και φύλλα λεμονιού 3

Υλικά

1 κουνέλι
500ml μαρουβά*
250ml νερό
Τρυφερά φύλλα λεμονιάς
Βολβοί @messiniakiparadosi
Αλάτι @spitiko_mediterranean_deli
Πιπέρι
Ελαιόλαδο@terracretaoliveoil

Εκτέλεση

Τεμαχίζουμε το κουνέλι σε κομμάτια. Σε μία μπασίνα προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και αλευρώνουμε ελαφρώς. Ροδίζουμε καλά σε τηγάνι με ελαιόλαδο το κρέας από όλες τις πλευρές. Όταν το κουνέλι έχει πάρει καλό χρώμα, προσθέτουμε ένα μέρος από το μαρουβά και τρίβουμε τον πάτο με μία κουτάλα για να πάρουμε τα γλάσα. Αφήνουμε τη σάλτσα να γλασάρει κάθε φορά και προσθέτουμε ένα μέρος από τα υπόλοιπα υγρά. Ελάχιστα λεπτά πριν το τελείωμα του μαγειρέματος προσθέτουμε τρυφερά λεμονόφυλλα και τους ασκορδουλάκους.

Σε επόμενο δημοσίευμα θα έχουμε συνέντευξη του Γιάννη Μπαξεβάνη για τη μαγειρική, αλλά και την κατάσταση που διαμορφώνεται στην εστίαση, στην Ελλάδα και διεθνώς, στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε. Θα μιλήσουμε όμως και για τη νέα δουελιά που ετοιμάζει στο Χαϊδάρι!

*Ο μαρουβάς είναι υψηλόβαθμο παραδοσιακό χανιώτικο κρασί.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button