ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Πότε θα “πάρει μπρος” το αντιπλημμυρικό της Λεωφόρου Αθηνών;

Το πολύτιμο αντιπλημμυρικό της Λ. Αθηνών έχει εξαφανιστεί από το πολιτικό προσκήνιο και αυτό δεν μπορεί παρά να αποτελεί πηγή ανησυχίας. Η επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Περιφέρειας Αττικής, Ρένα Δούρου, έκανε σχετική ερώτηση στη διοίκηση της Περιφέρειας, αλλά εδώ και ένα μήνα δεν έχει πάρει απάντηση, όπως λέει.

Πιο συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι ήδη έχουν κλείσει 9 μήνες από την Απόφαση Διάλυσης της Σύμβασης και 1.5 χρόνος από την Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για τη μη συνέχιση του έργου. Κι ενώ το έργο παραμένει στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής και είναι ενταγμένο στον Προϋπολογισμό, δεν έχει γίνει γνωστή κάποια ενέργεια από την πλευρά της Διοίκησης για την εξέλιξη του.

Τα επαναλαμβανόμενα ακραία καιρικά φαινόμενα, αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής, εντός κι εκτός Ελλάδας, αποδεικνύουν την ανάγκη ολοκλήρωσης των αντιπλημμυρικών έργων της Αττικής και η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής οφείλει να ανταποκριθεί χωρίς χρονοτριβή σε αυτή την αναγκαιότητα.

Επί σχεδόν ένα μήνα η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής αποφεύγει να απαντήσει στα δύο ερωτήματα που έχει θέσει, με ερώτησή της η Δύναμη Ζωής, σχετικά με την καθυστέρηση της κατασκευής του κρίσιμου αντιπλημμυρικού έργου του συλλεκτήριου αγωγού όμβριων επί της Λεωφόρου Αθηνών, προϋπολογισμού 9.900.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα δεν έχει απαντήσει σχετικά :

  • με το ποιες ενέργειες έχει κάνει για να προχωρήσει για το συγκεκριμένο έργο και
  • με το πότε επιτέλους θα γίνει η δημοπράτηση του έργου “Κατασκευή συλλεκτήριου αγωγού όμβριων επί της Λεωφόρου Αθηνών, από την οδό Πατριάρχου Σεργίου Δήμου Περιστεριού, μέχρι την οδό Πύλου Δήμου Χαϊδαρίου”.

Στην ερώτησή της η Δύναμη Ζωής θυμίζει ότι “η εκτέλεση του έργου μετά από διαγωνιστική διαδικασία συμβασιοποιήθηκε από την Περιφέρεια στις 05.04.2018 (ΑΔΑ: ΩΕ7Β7Λ7-ΠΝΒ) αντί ποσού 3.566.015,67€. Κατά το στάδιο της κατασκευής διαπιστώθηκαν μη χαρτογραφημένα υπόγεια δίκτυα και κατά συνέπεια έγινε τροποποίηση της μελέτης του έργου. Ακολούθησε η σύνταξη Συμπληρωματικής Σύμβασης, η οποία αν και εγκρίθηκε από την Οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής μετά από θετική γνωμοδότηση του οικείου Τεχνικού Συμβουλίου, δεν έτυχε της έγκρισης του Ελεγκτικού Συνεδρίου (Απόφαση 1449/2019, Τμήμα Επταμελούς Μείζονος Σύνθεσης, που κοινοποιήθηκε στην Περιφέρεια Αττικής στις 01.11.2019). Κατόπιν αυτού, με την υπ᾽ αρ. 212/28-01-2020 Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, ανακλήθηκε η έγκριση της Συμπληρωματικής Σύμβασης και αναγκαστικά αποφασίστηκε η μη συνέχιση του έργου. Στη συνέχεια η αρμόδια Τεχνική Υπηρεσία εξέδωσε την υπ᾽ αρ. 771555/13-10-2020 (ΑΔΑ: 638Κ7Λ7-ΛΡΖ) Απόφαση Διάλυσης της Σύμβασης”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Πνίγηκε σε… αχαρτογράφητο υπόνομο της Λ. Αθηνών // Πνίγεται στη γραφειοκρατία το αντιπλημμυρικό της Λ. Αθηνών // Ας οπλιστούμε με υπομονή – Έναρξη του σωτήριου αντιπλημμυρικού έργου της Λ. Αθηνών     //       – Δημοπρατήθηκε το αντιπλημμυρικό της οδού Πύλου – Γιατί καθυστερεί αυτό της Λ. Αθηνών     // – Μέσα στον Φεβρουάριο μπαίνουν μπουλντόζες για το μεγάλο αντιπλημμυρικό της Λ. Αθηνών        //      – Τους παράσυρε το ρέμα. Οδοιπορικό σε Αφαία και Σκαραμαγκά      //       – Η πλημμύρα έπνιξε την αξιοπιστία του Δήμου. Μηδενική προετοιμασία, τεράστιες καταστροφές. Τελική αποτίμηση     //      – Επιτέλους, “το νερό μπήκε στο αυλάκι”. Δημοπρατήθηκε το έργο της εικοσαετίας για το Χαϊδάρι     //     – Μεγάλες ζημιές σε σχολεία, σπίτια, αυτοκίνητα. Αποτίμηση της σημερινής καταστροφικής νεροποντής     //     – Ξανά στο προσκήνιο η σωτήρια κατασκευή αγωγού ομβρίων κάτω από τη Λ. Αθηνών     //     – Φως! Προς δημοπράτηση το μεγάλο αντιπλημμυρικό της Λεωφόρου Αθηνών       //        – “Καταστράφηκα”. Η κραυγή απόγνωσης του ιδιοκτήτη μιας μοναδικής ελληνικής βιομηχανίας, με έδρα τον Σκαραμαγκά        //          – Η πλημμύρα έπνιξε την αξιοπιστία του Δήμου. Μηδενική προετοιμασία, τεράστιες καταστροφές. Τελική αποτίμηση      //       – “Ντροπή! Για ποια αντιπλημμυρική προστασία μιλάτε;”        //        – VIDEO: Οδός Κορυτσάς, μετά από μισή ώρα βροχή…        //       – Συγκλονιστικές φωτογραφίες. Διάσωση στη Λ. Αθηνών, μπροστά στο Δημαρχείο!        //         – Ολονύκτια μάχη με τα νερά         //     – Ανοχύρωτη πόλη   

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button