ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Δημοπρατήθηκε το αντιπλημμυρικό της οδού Πύλου – Γιατί καθυστερεί αυτό της Λ. Αθηνών

Στις αρχές του περασμένου Αυγούστου γράψαμε ότι μέσα στο μήνα θα ξεκινήσει το μεγάλο και πολύτιμο αντιπλημμυρικό έργο της Λ. Αθηνών, εκτός γραφειοκρατικού απροόπτου. Όπως θα περίμενε κανείς, αυτό το “απρόοπτο” πράγματι προέκυψε και ακόμη περιμένουμε να δούμε τα μηχανήματα να σκάβουν, αν και οι σοβαρότερες εκκρεμότητες για να εγκατασταθεί το εργοτάξιο έχουν αντιμετωπιστεί. Τουλάχιστον φτάνει σε φάση υλοποίησης το αντιπλημμυρικό της πολύπαθης οδού Πύλου.

Ο δρόμος που βουλιάζει

Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος στο Δημοτικό Συμβούλιο, τις  προηγούμενες ημέρες έγινε η δημοπράτηση του έργου της οδού Πύλου. Ο Δήμος αναγκάστηκε στις 20 Ιουνίου 2017 να κλείσει τον συγκεκριμένο δρόμο, μετά από παρέμβαση μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών και της Περιφέρειας Αττικής. Αιτία ήταν το σοβαρό πρόβλημα της διάβρωσης του εδάφους από υπερχειλίζοντα όμβρια ύδατα. Είναι μια νευραλγικής σημασίας οδός για το Δάσος, καθώς καθημερινά διέρχονται εκατοντάδες οχήματα και σχολικά λεωφορεία.

Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου με τη βοήθεια δύο καμερών, εντόπισε το σημείο όπου υπάρχει το πρόβλημα. «Η  επισκευή ξεκινάει, χωρίς όμως αυτό να διασφαλίζει πως δεν θα δημιουργούνται προβλήματα στην περιοχή. Γιατί αν δεν γίνει η σύνδεση με τον κεντρικό αγωγό της Λ. Αθηνών (καθυστερεί ένα χρόνο) για να εκβάλει εκεί το νερό,  δηλαδή από τον αγωγό διαμέτρου δύο μέτρων σε αντίστοιχης διατομής συλλεκτήρα, τότε θα έχουμε φαινόμενα να πετιούνται τα καπάκια και να γίνεται διάβρωση εδάφους», υποστήριξε ο δήμαρχος.

Στο έργο αυτό περιλαμβάνεται και η ασφαλτόστρωση του δρόμου.

«Φταίει και το Περιστέρι»

Στην τελική φάση βρίσκεται η έναρξη των εργασιών, για το πολύπαθο αντιπλημμυρικό έργο της Καβάλας. Η καθυστέρηση –σύμφωνα με το δήμαρχο- οφείλεται στο “τέρας της γραφειοκρατίας”. Ο εργολάβος έχει κάνει ήδη τομές στη λεωφόρο, ενώ από το καλοκαίρι ολοκληρώθηκε η κυκλοφοριακή μελέτη. Όμως ο Δήμος Περιστερίου καθυστέρησε πολύ τις δικές του διαδικασίες για ένα κομμάτι του έργου μόλις 100 μέτρων που υπάγεται διοικητικά σε αυτόν. Συγκεκριμένα, εκκρεμεί η έγκριση κυκλοφοριακών αλλαγών για το μικρό αυτό τμήμα, προκειμένου να εγκατασταθεί ο εργολάβος. Στη συνέχεια θα πρέπει να πάνε οι ολοκληρωμένες μελέτες των δύο Δήμων, της Περιφέρειας και  της Αστυνομίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Ο εκτιμώμενος χρόνος έναρξης του έργου, κατά τη διοίκηση του Δήμου μας, είναι περίπου ένας μήνας από σήμερα.

Και άλλες παρεμβάσεις με «δικά μας χέρια»

Παράλληλα ο Δήμος μας θα ξεκινήσει άμεσα μια σειρά αντιπλημμυρικών τεχνικών παρεμβάσεων. Με συνεργεία της αυτεπιστασίας θα δημιουργηθεί μια χοάνη στη συμβολή των οδών Ρίμινι και Ιερού Λόχου, που θα απορροφά μεγάλη ποσότητα νερού που κατεβαίνει μετά από ισχυρές βροχοπτώσεις από το Στρατόπεδο. Επίσης το προηγούμενο διάστημα τα συνεργεία του Δήμου προχώρησαν και σε καθαρισμούς των φρεατίων.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button