ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πώς η αστυνομία “στρίμωξε” τον δράστη της δολοφονίας

Νέα στοιχεία φέρνει στο φως το zougla.gr, σχετικά με το έγκλημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο στα Γλυκά Νερά και τον τρόπο που η αστυνομία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο 32χρονος ήταν ο φονιάς της συζύγου του, και όλο αυτό το διάστημα έπαιζε «θέατρο» για να αποπροσανατολίσει τις Αρχές. Την ίδια τακτική ακολουθούσαν όμως και οι αστυνομικοί, αποπροσανατολίζοντας τον δράστη ότι οι έρευνές τους στρέφονται αλλού…

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Σωτήρη Σκουλούδη, η αστυνομία είχε συμπεράνει από πολύ νωρίς ότι ο πιλότος ήταν ο δολοφόνος της άτυχης Κάρολαϊν, όμως με τη λεγόμενη «παρελκυστική πολιτική», ήθελαν να προκαλέσουν τον εφησυχασμό του ώστε να κάνει λάθη και να οδηγήσει με τον τρόπο αυτόν τις έρευνες από την υποψία, στη βεβαιότητα της ενοχής του. 

Για τον σκοπό αυτόν οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν και τον Τύπο, διαρρέοντας διάφορες «πληροφορίες» οι οποίες θα έκαναν τον συζυγοκτόνο να νιώσει «ασφαλής».

Για παράδειγμα, υπήρχαν δημοσιεύματα ότι η αστυνομία ζήτησε βοήθεια και στοιχεία από πρεσβείες διάφορων χωρών –μια ενέργεια όμως που δεν συμβαίνει ποτέ, καθώς όταν χρειαστεί, οι αρχές απευθύνονται στις ειδικές διεύθυνσης αστυνομικής συνεργασίας ώστε να συντονιστούν με άλλες χώρες. 

Μάλιστα, η ΕΛ.ΑΣ. είχε καλέσει τον πιλότο νωρίτερα για την «τελική» κατάθεση, όμως αυτός ζήτησε να πάει στο μνημόσυνο της γυναίκας του. Για να μην τον τρομάξουν, τον άφησαν να πάει στην Αλόννησο. Χαρακτηριστικό είναι ότι όταν εκεί ρώτησε τον 32χρονο η μητέρα της άτυχης κοπέλας για ποιον λόγο τον κάλεσε πάλι η αστυνομία, αυτός απάντησε ότι «υπάρχει κάποιος ύποπτος και πρέπει να πάω για να τον αναγνωρίσω».

Για τη διαλεύκανση του εγκλήματος ασχολήθηκε από την αρχή υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. με μεγάλη πείρα στα εγκληματολογικά εργαστήρια και συγκεκριμένα στα «ίχνη και στα εργαλεία», όπως είναι ο όρος που χρησιμοποιούν οι αστυνομικοί. Η τεχνολογία, άλλωστε, έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την εξιχνίαση του εγκλήματος.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν και οι καταθέσεις των δύο αστυνομικών που μπήκαν αρχικά στο σπίτι στα Γλυκά Νερά. Στους αστυνομικούς φάνηκε από την πρώτη στιγμή πολύ περίεργο το γεγονός ότι το σπίτι δεν ήταν αναστατωμένο, παρά μόνο υπήρχαν κάποια κουτιά στο πάτωμα. Μεταξύ αυτών και το κουτί του παιχνιδιού «Μονόπολι», όπου μέσα σε αυτό, υποτίθεται κατά την κατάθεση του δράστη, υπήρχαν και τα λεφτά που απέσπασαν οι ληστές.

Ο αστυνομικός που πήρε το μωρό στα χέρια του θεώρησε «ύποπτο» όλο το σκηνικό που αντίκρισε και ενστικτωδώς πήρε το παιδί για να το προστατέψει. Την ίδια υποψία εξέφρασε και ο άλλος αστυνομικός και μάλιστα είχαν μοιραστεί τις σκέψεις τους με τον πρόεδρο των Αστυνομικών Υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργο Καλλιακμάνη. Όταν δε οι ανώτεροί τους τους ρώτησαν αν φαινόταν ο 32χρονος να είχε δεθεί μόνος του, αυτοί απάντησαν ότι δεν μπορούν να είναι σίγουροι, διότι τον έλυσαν πολύ γρήγορα, αφού ο ίδιος έλεγε ότι δεν μπορούσε να αναπνεύσει.

Εντύπωση τους έκανε επίσης η «πολύ ψύχραιμη» αντίδραση του 32χρονου όταν του είπαν ότι η γυναίκα του είναι νεκρή.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του zougla.gr, οι αστυνομικοί με ειδική τεχνολογία μπόρεσαν να ανασύρουν σβησμένα μηνύματα που είχε ανταλλάξει ο πιλότος με το θύμα, αντλώντας πολύτιμες πληροφορίες.  Στα μηνύματα συγκεκριμένα φαινόταν ότι η άτυχη νεαρή θα έπαιρνε το παιδί και θα έφευγε, ενώ φαινόταν ότι έψαχνε στο Booking ξενοδοχείο για να μείνει. Αυτές οι πληροφορίες διασταυρώθηκαν και από μαρτυρίες ανθρώπων που είχαν ζήσει τους έντονους καβγάδες του ζευγαριού πρόσφατα.

Άλλα στοιχεία που οδήγησαν τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα της ενοχής του συζύγου:

-Αναντιστοιχία των ωρών που ο πιλότος έλεγε ότι είναι δεμένος, με τα αποτυπώματα που βρέθηκαν στο δέρμα του.  

 -Στις κάμερες ασφαλείας της γύρω περιοχής, τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. χρησιμοποίησαν ειδικό αλγόριθμο για τον εντοπισμό όλων των πιθανών πορειών που θα μπορούσαν να ακολουθήσουν οι αρχικά φερόμενοι δράστες –οι «ληστές»- όμως από τον αλγόριθμο προέκυπτε ότι δεν υπήρχε καμία τέτοια διαδρομή διαφυγής, η οποία δεν θα είχε «πιαστεί» από τις κάμερες! Έτσι αποκλείστηκε αρχικά η περίπτωση οι όποιοι δράστες να είχαν φύγει με αυτοκίνητο. 

 -Σύμφωνα με τις έρευνες των εγκληματολογικών εργαστηρίων, η πόρτα του σπιτιού δεν άνοιξε ποτέ. Οι «δράστες» σύμφωνα με την κατάθεση του πιλότου εισήλθαν στο σπίτι από ένα μικρό παράθυρο – δεν είχαν λόγο όμως να βγουν από το ίδιο σημείο, παρά να εξέλθουν κανονικά από την πόρτα, κάτι όμως που δεν προέκυπτε… 

-Ακόμα ένα στοιχείο που είχε προβληματίσει από την αρχή τους αστυνομικούς, ήταν η μαρτυρία ότι ακούστηκε το κλάμα του άτυχου σκυλιού της οικογένειας που βρέθηκε κρεμασμένο – «σαν να το μαλώνει το αφεντικό του» – και όχι γάβγισμα, όπως συνήθως αντιδρούν τα σκυλιά μπροστά σε κάποιον άγνωστο ή σε κάποια απειλή… Επίσης δεν ήταν λογικό να τον έχουν κρεμάσει εκτός του σπιτιού, και όχι μέσα σε αυτό.

-Είχε αφαιρεθεί η κάρτα από την κάμερα ασφαλείας του σπιτιού, κάτι πολύ σπάνιο, καθώς συνήθως οι ληστές καταστρέφουν τη συσκευή, ενώ το τελευταίο πλάνο είναι πολύ ώρα πριν από τα γεγονότα που περιέγραψε ο 32χρονος.

-Το smartphone του 32χρονου που μετρούσε βήματα, έδειχνε ότι την ώρα που έλεγε ότι ήταν δεμένος, αυτός περπατούσε.

-Στο smartwatch της Καρολάιν που μέτραγε σφυγμούς φάνηκε ότι οι παλμοί της σε κάποιο σημείο επιταχύνονται πολύ και μετά σταματάει – κι αυτό συνέβη σε άλλη χρονική στιγμή από αυτή που περιέγραψε ο 32χρονος.

-Τέλος, στους αστυνομικούς έκανε μεγάλη εντύπωση ότι ο 32χρονος περιέγραψε με μεγάλη ακρίβεια τα όπλα των υποτιθέμενων ληστών – γνώριζε ακόμα και τον τύπο τους…

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button