ΙΣΤΟΡΙΑ

Ώρα να αναλάβει ο Δήμος Χαϊδαρίου την απόδοση τιμής στους ήρωες του Διομήδειου Κήπου

Πραγματοποιήθηκε εχθές 8 Σεπτεμβρίου το μνημόσυνο για τα 74 χρόνια από την υπέρτατη θυσία των εκτελεσθέντων πατριωτών αντιστασιακών από τους Γερμανούς στον Διομήδειο Κήπο. Το διοργάνωσε το Σωματείο Συγγενών των Εκτελεσθέντων.

Ώρα να αναλάβει ο Δήμος Χαϊδαρίου την απόδοση τιμής στους ήρωες του Διομήδειου Κήπου 3

Ο κόσμος δεν ήταν όσος στην περυσινή εκδήλωση, το Χαϊδάρι όμως τίμησε τους ήρωες με την παρουσία του δημάρχου Μιχάλη Σελέκου και των δημοτικών συμβούλων Βαγγέλη Ντηνιακού, Θοδωρή Σπηλιόπουλου, Κώστα Ασπρογέρακα, Μαρίας Δημουλά και Αγγελικής Γκανά Ρηγάκη και ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Κίμων Φουντούλης. Ακόμη παραβρέθηκαν ο πρώην δήμαρχος Δημήτρης Μαραβέλιας, ο διευθυντής του Διομήδειου Κήπου Στέλιος Σούλιος, ενώ την Πυροσβεστική εκπροσώπησε ο επιπυραγός Σπυρίδων Τσίπρας, υποδιοικητής του Β΄ Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών.

Φέτος για πρώτη φορά στο μνημόσυνο πήρε μέρος ο “Σύνδεσμος Εθνικής Οργάνωσης Φυγαδεύσεων και Πληροφοριών Λέλας Καραγιάννη – Μπουμπουλίνας, 1941-1944”, με την παρουσία του κ. Αντώνη Κολλιόπουλου. Επίσης παραβρέθηκαν συγγενείς των εκτελεσθέντων.

Για την αντιστασιακή δράση των ηρώων μίλησε ο γγ του Σωματείου Συγγενών Εκτελεσθέντων, κ. Παναγιώτης Μαραγκός.

Το “Χαϊδάρι Σήμερα” ρώτησε των πρόεδρο του Σωματείου, κ. Πέτρο Δρακόπουλο, αν συμφωνεί την ευθύνη του μνημοσύνου να αναλάβει πια ο Δήμος Χαϊδαρίου ή άλλος δημόσιος φορέας, με δεδομένο ότι θα ανοίξει περισσότερο η εκδήλωση, ώστε να γίνει  γνωστή στο ευρύ κοινό η υπέρτατη θυσία 59 αγωνιστών της Αντίστασης στο Χαϊδάρι. Μάς απάντησε ότι δεν έχει καμία απολύτως αντίρρηση και θα προσπαθήσει την επόμενη χρονιά να προωθήσει αυτή την ιδέα.

Ας ληφθεί υπόψη ότι οι εν ζωή απόγονοι των εκτελεσθέντων είναι πια ελάχιστοι, αφού οι περισσότεροι από αυτούς ήταν νέοι και δεν άφησαν παιδιά. Σε κάθε περίπτωση είναι ευθύνη της Πολιτείας η απόδοση τιμής στους ήρωες, όπως γίνεται σε πολλές ανάλογες περιπτώσεις ανά την Ελλάδα. Ενδεικτικά, στην χτεσινή εκδήλωση δεν υπήρχε όχι μόνο στρατιωτικό άγημα, αλλά ούτε καν εκπρόσωπος του Στρατού. Φρονούμε ότι τόσοι εκτελεσμένοι πατριώτες, ανάμεσά τους και η Λέλα Καραγιάννη, αξίζουν κάτι περισσότερο.

Πέτρος Δρακόπουλος , πατήρ Πολύκαρπος, Αντώνης Κολλιόπουλος, Παναγιώτης Μαραγκός Σύνδεσμος Εθνικής Οργάνωσης Φυγαδεύσεων και Πληροφοριών Λέλας Καραγιάννη

Σύνδεσμος Εθνικής Οργάνωσης Φυγαδεύσεων και Πληροφοριών Λέλα Καραγιάννη

 

Λέλα Καραγιάννη: Η “Μπουμπουλίνα της Κατοχής” εκτελέστηκε στο Χαϊδάρι

Φέτος θυμήθηκαν περισσότεροι τους “ξεχασμένους ήρωες” που εκτελέστηκαν στον Διομήδειο Κήπο

Τιμήθηκε η μνήμη των 59 εκτελεσμένων από τους Γερμανούς στον Διομήδειο Κήπο

Τιμήθηκε σήμερα η μνήμη της εκτέλεσης των 59 από τους Γερμανούς στον Διομήδειο Κήπο

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button